Tuesday, August 25, 2009

wahhhhhhh!! Suke glerrrr!! :D

wahhhhhhhhhh!
cam best gler jer!!
kan ari tuh aku cakap aku tak dapat nak balik raya sbb tiket mahal kan??
tadi tengah aku belek2 paper Metro ari nh punye,
nmpaklah satu page iklan serba merah.

aku tgk lah harga tiket one way murah pulak KL-KCH.
RM99.
ingatkan AirAsia.
skali nengok btol2 MAS ko!!!!
pastuh tgk ag iklan tuh,
sempena Merdeka~

huhuhuhuh.
agak kecewa di ctuh.
pastuh aku cam tergerak hati nak cek online MAS ticketing.
skali aku letak lah tarikh return ticket on 18/09/2009 and 27/09/2009.
aku click 'BOOK' jer,
terus nampak harga tiket each way rm100!!
which mean ble total up return nye ngan tax dapat RM230!!!!
mak aiiiihhhhhhhhhhhhh!! murah plakkkk!!!
2 weeks ago aku cek RM1028 tarikh yang sama tau!!!

waaaaaaaaaaaaaaaaa!!
nak balik lah cmnh!!!
terus aku call Mama aku tadi btau die.
Mama pon terkejut gler sbb a day after aku btau die harga RM1028 ari tuh kan,
mama call, ckp kwn die bli return ticket RM400++ jer.
tp ble aku cek takde.
skrg dpt plak RM230.
(aku rasa aku suke no 230 buat masa nh..hahahahah)

tapi masalahnye skrg.
kalo aku balik pon,
smpai raya ke-3 jer Mama ade kat umah sbb raya ke-4 die dh fly to KL nganta adik balik ke UK.
huhuhuhuhuh.
mcm sama jer balik tak balik nye.
tetibe ble ade tiket murah jadi confuse plak aku.
tuh yang tadi aku call Mama btau, die suh call Ayah.
call Ayah plak Ayah ckp balik keje nanti die bincang ngan Mama.

hehehehhehe.
tapi aku senang jer.
kalo tak balik pun,
aku balik umah kakak.
Ayah pun tanye tadi bukan ke aku nak balik umah kakak ke.
senang jer aku cakap kat Ayah,
"kalau org tak balik, duit tiket tuh boleh lah Ayah bagi untuk org shopping raya kat Jalan TAR kat cnh jer. heaven tuh Ayah."
hahahhahhahha.
terus die cakap,
"tunggu lah dulu Ayah bincang ngan Mama, dah berangan shopping plak die"
hikksss.
:P

yelah kan,
ble MAS buat promotion macam tuh,
ko click ko tgk murah.
pastuh ko delay jer 2 3 jam and check balik,
SOLD OUT!!
mane taknye aku tak berharap sangat.
kang abes agi tiket tuh,
keciwa pulak aku..kali kedua..huk3..

senang jer,
kalo balik adalah bonus,
tak balik pulak,
ade kakak plus dapat duit shopping and Mama pun datang KL.
:)

so korang,
yang mane eyh? :D

p/s: mcm tak fair pulak kalo aku balik sebab adik aku yang kat KMNS tak dapat balik gak sebab cuti kejap. and terasa tak adil sangat2 ble aku balik die tak balik. mesti Mama dtg KL nak jumpe anak die yang sorang tuh jgak kan? tak balik pun takpe kot :) tp dapat balik best jgak :)

2 comments:

yuyun said...

jawapannye, tak payah balik..

nanti raye jumpe jugak parent kat KL... pastu dapat duir shopping.. boleh belanje yuyun.. hoho..

Naoniks said...

dah tau keputusannya....MAMA ain katoo x yah balik...so..x yah balik...jgn melawan...huhu...oowh ain adoo adik ka kt KMNS...kalu cmtuh...ghaya aa ngn adik skalik...x la ghaya sorg2 kn...huuu...

p/s:eh2...bkn kite cuti raya seminggu je ke???