Wednesday, August 19, 2009

Kenapa ye?

kenapa ye?
bila kte syg seseorang tuh,
mesti perasaan cemburu datang skali?
padahal kte tau die syg kte, kte syg die,
tp cemburu tuh tetap ade.
kenapa eyh?

kenapa ye?
bla kte syg seseorang tuh kte tetap ade perasaan marah kat die?
padahal kte nh dah sayang sgt2 nh,
tp kadang2 bla marah tuh bukan maen ag,
mcm takde perasaan sayang pulak.
kenapa eyh?

kenapa ye?
bla kte sayang seseorang tuh,
kte tetap amik hati ape yang die cakap kadang2?
padahal tau yang die tuh bergurau jer.
pelik lah.
kenapa eyh?

kenapa ye?
bla kte sayang seseorang tuh,
kte tetap ade gaduh ngan die?
kata sayang,
tp ble gaduh tak contact lah senyap la merajuk lah.
kata sayang sgt.
kenapa eyh?

kenapa ye?
bla kte syg seseorang tuh,
even dah jumpe pun,
boleh rindu bagai nak rak.
(takdelah bagai nak rak...tp rindulah)
padahal baru jumpe nh,
ble pisah jer trus sms call cakap rindu.
mcm indirect actions jer pulak.
kenapa eyh?

kenapa ye?
bla kata kata kte sayang seseorang tuh,
and orang tuh terang2 cakap die syg kte,
kte kadang2 rsa die tak syg kte mcm kte syg die.
kenapa ye perlu berfikir mcam tuh eyh?
pelik pelik.
kenapa eyh?

kenapa ye?
bla kte dah sayang seseorang tuh,
kalo org tuh tak sms tak call kte mula lah rs die dah bosan ngan kte lah,
die ade orang laen lah.
padahal die bz tak smpat nak sms nak call.
padahal tau jer die bz.
tp kenapa kadang2 fikir mcm tuh jgak eyh?
kenapa eyh?

kenapa ye?
ble kte sayang seseorang,
kte rs sumer perasaan2 kat atas nh dalam satu masa.
kenapa tak rasa satu2 jer dalam satu masa.
pelik lah.
kenapa eyh?

kenapa ye?
even dah sayang pon tanpa sbb kte akan fikir bukan2,
and mula sakit hati tetibe jer kat die.
ngarut btol lah.
kenapa eyh?

kenapa ye?
kadang2 orang tye ape beza sayang dan cinta kat seseorang?
ape itu sayang?
ape itu cinta?

semalam ade org tye aku
ape itu sayang?
jawpan aku:
satu perasaan yang timbul ble kte suka kat seseorang.
die tye pulak,
ape itu cinta?
jawapan aku:
cinta bagi aku adalah satu perasaan sayang yang tidak terungkap dengan kata2, tak ade sebab, cuma satu perkataan yang hati kte boleh berkata2, saya cinta awak. noktah. takde sebab.

hmmm.
kenapa ye sumer perasaan2 nh wujud bla kte cintakan seseorang?
kenapa cinta itu complicated even untuk diungkapkan?
kenapa tak jawapan die senang jer mcm nak kopek kacang pistachio yang sedap tuh?
kenapa tak jawapan die mcm nh:
ape itu ayam?
seekor binatang yang boleh bertelur dan sedap dimakan bile digoreng atau dimasak kicap.
kan senang.
nh tak,
susah btol nak ungkapkan jawapan ble bertanye pasal cinta.
sungguh subjektif jawapannye~

kenapa ye???

:)

p/s: memang aku confuse gler~ huhuhuhuhuh

2 comments:

SCHAKEYRA said...

Hohoho... kalau bercinta, sume best, tp kalau dah putus sumer mnyakitkan... Biasala lumrah hidop!! for a moment... love make me sick!! lalalala~~ family will be my everything now!! later, tatau agie...

Hariq-Sha said...

hikksss..btol3~~ saya setuju dgn anda~ tak dinafikan~ :D :D