Tuesday, August 24, 2010

Islam are for Muslims...and everyone, anyone, anywhere...

and Muslims are all Islam. that's why we are called Muslims, because we have our faith in Islam. *correct me if I am wrong*

tadi masa aku tengah browsing FB, stumbled upon this one link my cousin had shared. so pergilah tengok sebab tajuk macam interesting sangat-sangat. aku rasa aku patut lah share dekat cnih walaupun aku tak sure sapa aja and berapa ramai yang baca blog aku. tapi at least aku ada effort nak share. kan? aku rasa we all Muslims patut tengok lah video nih and apa yang orang tak bertamadun nih mengarutkan. hmmmph! *emo*


video

hmmmmmph. membuak-buak rasa marah aku bila dengar penjelasan dia yang seolah-olah tak ada ilmu langsung. kononnya boleh menerima Muslims tapi bukan Islamic Laws. tak rasa pelik ke statement tuh? even dia sendiri pun tak suka kalau orang nak bakar Bible. kita kalau nak orang respect kita, kita kena lah respect orang jugak kan? Kalau macam nih lah gayanya, aku tak rasa orang nak respect dia. sepatutnya dia mengajar tentang keamanan, bukan kebencian. iskkkkk. macam-macam lah. semua jawapan and penjelasan dia menampakkan dia sangat cetek pasal Islamic Laws. bukan nak kata aku nih reti sangat. tapi tuhlah, orang kan pernah cakap, jangan berdebat kalau ilmu tak cukup. si Terry Jones nih lah aku rasa orang yang bodoh sombong. berlagak pandai jer lebih. penjelasan sangat tak masuk dek akal.

cubalah dia berjumpa dengan ramai celik pandai yang telah masuk Islam sebab mendalami pasal Islam. maksud aku, kan diketahui umum, ramai celik pandai yang cuba mencari-cari jawapan di dalam banyak-banyak agama, yang telah memeluk Islam akhirnya. aku rasa dia tewas kalau berdebat dengan mereka-mereka tuh. hmmmmph. apa-apa pun, sebagai seorang Muslim, kita patut menentang perbuatan nih. tak lama ag tuh 11/9. hari raya kita nanti InsyaAllah. hari kemenangan kita. selemah-lemah perjuangan adalah dengan hati. berdoalah banyak-banyak sahabat sebab itu senjata kita yang paling kuat. Wallahualam.

maafkan aku kalau tersilap. sila betulkan ye.

p/s: ini adalah entry buat malam tadi.