Saturday, August 15, 2009

takde motif~ :P

hohohohoh.
ok...
aku bosan tahap gaban nh.
so aku saje nak blog2 pape jer lah.
kalo rajin layan jer lah aku ngarut.
sajer nak cter ntah pape jer.
(biarlah, blog aku pon..hikkss)

minggu nh aku tak tau nape aku sgt penat.
penat otak ke penat fizikal pon aku tak sure.
bp byk dh klas pagi aku miss.
asal klas kol 8am kol 9am jer aku bgn kol 9.30am lah 10am lah.
salah aku gaklah tdo lmbt.

tp hari2 lepas klas aku mesti tdo..
dr lepas maghrib smpailah kol 10 or 11pm.
mane tak nye aku takleyh tdo mlm nye.
aku try lah nak tahan smpai kol 12am baru tdo.
tp takleyh.
yelah kan,
kalo tahan ngantok tuh,
pastuh nak pulak ms tahan ngantok tuh g bukak notes bc,
haru ag.
smpai ke subuh aku tdo dr lepas maghrib jawabnye.
huhuuhu
(eyh, korang paham ke tak ye?)
hikkssss :P

so,
hari2 lepas kol 11pm jer aku akan bgn, mandi siap2 sumer then bukak notes.
smbil tuh aku ym2 kalo aku dh boring2 bc buku.
tak pun aku layan game kat FB tuh ha.
(aku adicted btol la maen Mafia Wars tuh..huhuh)
pastuh aku bc ag notes
smpailah aku mule rasa ngantok.
ms tuh dh kol 4am.
jawabnye ke laut lah tdo nye kan.
tak sedar.
lagu haru ble hp ak abes battery, lupe nak cas.
ade 3 hp pon tiga2 abes batt.
haru btol aku nh...~!

disebabkan aku kire byk miss class minggu nh,
tiap2 ari tiap2 malam aku kene cover btol2 sumer klas aku miss.
ishhhh~!
penat ko!!
aku nh jenis kalo dlm klas,
kalo aku fokus gler,
aku takyah bc ulang kali.
masok kepala lekat trus.
tp ble dh miss nh,
aku takleyh nak berimaginasi,
maksud aku,
imagine ingt balik ape lecturer tgh ajar.
(kata otak photographic..imaginasi tinggi..~)

aku dalam klas,
aku tak menyalin.
sbb bg aku kalo aku salin,
fokus aku kat lecturer ilang dok sebok nak nyalin.
laen org kan laen cara blaja.
tp kalo aku rs ape lecturer ckp takde lam slides die,
aku amik lah key words tuh.
tp mmg aku bukan jenis menyalin dlm klas.
aku jenis mendengar~
kalo aku mule jer menyalin,
mule lah aku lupe ape lecturer tgh ckp.
hisshhh!!

so kesimpulannye skrg,
aku sgt penat minggu nh,
aku penat otak penat fizikal.
aku kene ubah balik ms tdo aku
sbb seminggu lebih ag aku ade exam mid-term.
haihhhhh!
skrg klas aku hari2 smpai sabtu.
kadang ahad setengah hari ade klas!
(org keje pon cuti ari ahad...huhuhuhuhuh)

seb baek minggu nh dh start dh Pesta Konvokesyen ke-37 UKM~
so weekends nh aka esok,
lecturer kat FSKB sebok ngan graduation students2 dorang aka senior2 aku~
hihihihihi.
so klas pon takde weekend nh~
CUP!!
esok pagi kol 8.30am ade klas.
aku kene pegi gak sbb tak sanggup nak cover sendiri2~!
esok 8.30am smpai 11 jer kot.
boleyh kot tahan.

lepas klas esok nak gerak ke Bangi.
esok ptg sesi graduation FSKB :D
weeeeeeeeeee2~!!
nak tgk kakak2 aku grad!
suke3!!
insyaAllah kot takde aral melintang aku pegi lah sn.
KL-Bangi,
jauh tuhhhhhhhhhhhhh!!

aku sgt suke sbb ahad nh aku free!!!!
ade sape2 nak ajak aku kuar tak??
nak belanja aku tgk cter The Proposal,
or makan2 di Kenny Rogers atau Syabu2??
or nak bawak aku snap2 gmbr kat Putrajaya...
ade tak ade tak???
muahahahhahha
(berangan seyhhhh~!!)

aku skrg adalah sangat pokai...
ilek pocik...tarakk duit sudah...
sumer aku simpan dh untuk bulan pose,
nak raya nanti ag...
Latihan Industri ag~
ok ok!
mmg aku tak balik raya kat Kuching,
tp aku still sambut raya kat cnh okkkkk~
nak jgak i beli baju baru sepasang dua...campo baju raya lepas tak abes pakai :P
cukup kot untuk melaram di hari raya pertama smpai ke 4...
4 jer??
yelahhh...nama pon beraya umah orang kan..
takde aku nak melaram mcm aku buat kat umah sndiri~

aiseh.
panjang rupenye entry aku.
hahahhhaa.
tak sedar sbb dok blog2 nh smbil maen FB.
panjang gler tanpa gmbr plak tuh!
sumpah BOSAN kan...
layan jer lah.
nak letak gmbr pon takde gmbr yg interesting nak letak.

btw,
aku skrg dh pandai pakai contact lens~
huaaaaaahhh...bangga di ctuh!
nanti kalo aku kuar, aku mekap2 ke (fuhhhhhh!..tak tahan)
and aku pakai contact lens,
aku snap2 ye byk2 gmbr..
ari tuh lupe nak snap2.
si Putri jer sebok snap2 pakai hp aku plak tuh!
(muke aku laen ble tak pakai spec..hihihih)

klah..
nanti aku update ag~
sumpah bosan bc entry takde gmbr langsung!
aku paham perasaan tuh..
ecececececececeh :P

selamat berhujung minggu sumer!!!
mehlah dtg UKM Bangi.
mcm2 ade di pesta konvo nh~
hikkss..
daaaaaa~!

p/s: waaaaaaaaaaaa!! aku nak g Lepaq Cafe,KJ booth Kak Ceera tuh. nak nengok baju2 kartun2 die yg comel2 kat butik die tuh...huk3..ade tak sape2 baek hati nak temankan?? (termasuk driving and aku tumpang...ekekekeke) :P


1 comment:

Naoniks said...

todia...panjang sungguh die nyer MONOLOG...tapo2...bg akak...x keysah pong..adoo gambo ke x...no big deal aa..asalkn...isi ceritanya MENARIK kn...huuh