Tuesday, April 20, 2010

Enjoyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!

wallllaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~

*shuffle-shuffle*

alhamdulillah. exam abes dah! officially dah abes dah segala benda untuk tahun 3 nh. dah nak menghampiri dah hari-hari praktikal.

sungguh seronok menjawab last paper. hati berbunga-bunga riang macam taman mekar dok mengira-ngira masa untuk abes jawab soklan and kuar dari exam hall yang dah macam peti sejuk rosak dia nye temperature controller. gila sejuk ok!! aku dah tahap menggigil-gigil dah duduk dalam tuh. dah macam duduk dalam freezer. tengah-tengah menulis jawapan esei yang panjang lebar tuh, boleh sampai tahap cramp jari sekejap-sekejap sebab sejuk sangat punya pasal. iskkkkk. terganggu emosi ok. mana tak terganggu. tengah menulis nh, idea dalam otak laju jer fikir dok fikir, skali rasa macam jari cramp. cis. terus gelabah. pastuh terus lupa nak tulis apa dah. terpaksa kerah lagi otak nak fikir apa yang difikirkan awal-awal tadi. tapi semuanya complete dalam 2 jam setengah out of 3 jam masa menjawab. :) dan boleh keluar awal dari kutub khatulistiwa itu. hohohoho.

malam nh akan keluar makan beramai-ramai dengan coursemates. makan di HR Kg Baru. western yang murah lagik sedap. hohohohohoho. enjoy-enjoy ramai-ramai huha-huha gelak tawa tanpa mengira nak fikir pasal pelajaran dah. alhamdulillah.

masok hari nh, dah dekat 2 minggu aku tak tdo malam. malam-malam aku dipenuhi dengan masa untuk revision. bukan sebab tak blaja awal-awal, tapi sebab memang tak dapat tdo malam, so instead of aku termenung menghadap siling, siling menghadap aku (seb baek takde mende laen yang menghadap aku), baek aku bukak notes and baca kan? takdelah membuang masa sangat dok golek-golek berjam-jam.

semua tuh dah berlalu. sekarang masa untuk rehatkan fikiran. oh, belum belum. malam nh kena check dan edit semula laporan kewangan untuk annual dinner course yang lepas, then print. esok boleh lah pergi hantar ke Penasihat Kelab EVH bagi dia semak dan approvedkan. then boleh lah hantar ke Jabatan Bendahari UKM. tugas aku sampai print jer. yang laen-laen Pengarah dinner yang buat. hek hek hek hek. takdelah banyak sangat pon keje nak buat. tapi kerja membaca jurnal adalah belum dihabiskan. aiyokkkk. malam nh jugak kena khatam 3 jurnal. bukan baca bersungguh mana pon. sekadar baca sepintas lalu lah jurnal-jurnal. sebab kalau boleh esok nak jumpe SV tesis skali bincang pasal tajuk tesis tuh.

esok pagi pulak ada taklimat berkaitan Latihan Industri. sekali harung jumpe SV tesis. macam tak percaya jer bakal jejak kaki ke Tahun 4. sebelum tuh, akan mula exposed kepada real working life. wow! insyaAllah, aku akan buat latihan industi di sebuah syarikat EIA consultant. :) pilihan utama, EIA untuk latihan industri. alhamdulillah, dapat jugak syarikat berkaitan.

ermmmmm. rasanya itu jerlah setakat nh. lusa tak sure pulak apa yang nak dibuat. kemungkinan masa akan banyak dihabiskan untuk mengemas bilik, packing barang. nak angkut semua by this Saturday ke stor semuanya. sem depan kan duduk Plaza Rah yang gah kat Kg Baru tuh ha. miahahhahahahaha :P

klah, kepada yang belum abes exam tuh, all the best!!! and kepada yang belum start pun exam and masih dalam study week, caiyok2!!! all the best semua. masa exam untuk kami dah habis. nanti anda semua pulak :)


p/s: rindu rindu rinduuuuu~~ tak sabar nak balik Kuching!! :D oh, rindu AWAK jugak :)

3 comments:

rose radzi said...

ain..g HR mlm ni x ajak pon;(

Hariq-Sha said...

rose: aik...aku ingt korang semua tau aku jer yang tak tau. hohohohoho. izzah yang ajak td masa jumpe kat cafe. hohohoho. kan aku kuar awal tadi exam. bila izzah tye tadi, aku ingtkan korang semua dh deal dh. aku jer takde td. hohohoho.

NURTAQWA said...

me not yet abes lg.adeeeeihh..rse cam dh abes juga.(-_-')