Friday, May 1, 2009

Selamat Hari Pekerja~

assalammualaikum~~~

Selamat Hari Pekerja kepada sumer yg bergelar pekerja~!!
sp yg tak cuti tuh,
contohlah cam mama aku kan..
selamat berkhidmat :)
mama aku nurse.
maaflah ye..takde maknenye nurse nak cuti.
ko ingt kalo sumer nurse cuti,
patients kat spital nak jg diri ke??
hak hak hak hak

btw, mama aku nurse kat jabatan pakar..
Nephrology Department.
Pakar buah pinggang.
so die tak jg pesakit.
keje die manage pesakit yg dtg untuk cuci buah pinggang :)
so takdelah ward dkat ctuh ye :)
(aku ske lepak kat spital mama aku tuh...sejuk...wireless best..hohoho)
and aku imun terhadap bau spital :P

eyh.
melalut plak aku.
lmbt plak wish hari pekerja.
padahal boleh jer wish pepagi buta pg td before tdo :P
oh.
pg td aku tdo kol 7.30am. and bg kol 1.30pm :)
awal....yes yes!!!!

skrg maseh berpk..
tak buat keputusan ag.
nak kuar ke tak ari nh.
sbb toiletries sumer dh abes.
purse pon kopak sudah.
tggl cards dan RM10 jer :((

tp rs malas melampau2 jer nak kuar.
alang2 kuar esok jer lah kan.
ari nh mesti ramai gler org.
nm pon cuti.
huhhuuhu.
so, kesimpulan..
aku kuar esok~!
ceyh...cepat gler buat keputusan~ :P

nh satu aku bengang nh.
ari nh result UPU kuar, kol 12pm td.
alaaaaa....UPU lerr~
yg bebudak lepasan SPM isi tuh yg kene letak 8 pilihan course and unis tuh.
adik aku kan lepasan SPM.
so mama aku call ler mntak tolong cek kan.
aiihhhh....bengang tol aku~!
takley masok langsung web tuh.
mesti kapasiti pengunjung melimpah ruah.
tp kot ye pon ramai, takan ler main page pon takley masok.
aku blom pun nak try masok page result tuh.
nyampah btol aku~
and aku pon rs ramai yg bengang skrg nh sbb takley masok~
wakakakakkaka.

tp kan, ms aku dlu, ade 2 websites untuk cek result.
sbb elakkan lagging kat satu web.
tp nh takde pon.
ke mama tak tau....hmmmm~
takpe...tggu reda sket keadaan..aku try balek.
cian mama aku berkali2 dh call dlm few mins nh.
yelah,
anak nak masok U kan.
nak2 plak adik aku dh dapat tawaran matrik kat KMNS
(matrik lm aku wooo..mcm ade harapan jer aku nak ikut antar adik aku ke sana :D)
mestilah tgh terkapai2 nak tau pasal UPU sbb U kan masok lambt...matrik awal..
kompom ler nak sediakan pasal duit fee lagi,
brg2 nak bawak lagi.
aihhh...byk tuh.
aku rasa nak hold dulu la DSLR.
sian mama ngan ayah aku.
tunggu adik dh setel smbung blaja br aku mintak lagi kat ayah.
ayah dh janji dlm tahun nh.
tp takmo ler...rs membebankan dh.
cian ayah.

ape daaaa aku melalu smpai ke sudah nh.
panjang plak.
intention awal td nak wish hari pekerja jer.
wakakakkaak.
melalut plak smpai ke adik aku nye cter.
iskkkk.
klah...till then~

-salam-

p/s: seb baek lepas blackout kali kedua pepagi buta pg td adalah yg last..sebb aku tak tdo kan..so kalo black out kompom2 ler aku keseorangan...huhuhu..

3 comments:

Aiza Aidid said...

owh.. adk ain dpt msk mtrx kte gk ek..

mtrx 2 da cntk n lg best ain..
time adk kte br nk cntk2..
jles taw..hahaha

Ro Zhaf Zeck said...

selamat hari pekerja..
tp satu hari nanti nk suggest kerajaan wat hari pelajar..
ni tuk latih diorg jdik lebih produktif...

hepi blogging by ro

Hariq-Sha said...

put : aah...adik kte masok matrik...minggu depan kot mama dtg...ehehe...ikut dorang anta adik kot...lagipun kebetulan praktis boling padang kat seremban...ley ikut tros :P

ro : eheheheh...hari pelajar eyh? :D
thanks for stopping by ro :)