Saturday, May 9, 2009

Bermulalah Hidup Aku Sebagai Atlit MASUM 2009~ :)

assalammualaikum~~~~

akhirnye aku smpai dengan selamat kat kolej di UKM Bangi.
aku menetap di Kolej Ibrahim Yaakob (KIY).
(pssst...staf pejabat die sangat kerek dan berlagak okkkk~ mencik!)
jap ag aku cter nape aku tak ske.

ari nh aku sebok kemas bilik di KTSN tuh ha.
gler penat kot.
semalam dok kuarkan sumer barang.
susun satu tempat.
aku semalam tido lambat.
adelah dalam pukul 4am lebih kot.

pastuh aku bangun plak paginye around 9am.
sebabnye?
aku nak lipat baju yang melambak2 tuh and masokkan dalam beg.
mane yang nak tgglkan kat stor,
mane yang nak bawak g MASUM,
mane plak yang nak balek Sarawak
(aku angkut skali sumer g MASUM sbb nak balek trus Kuching nt)

dah kuar notis kene clearkan bilik.
gigih gler lah aku dok kemas, pack, sumbat sumer dalam mane2 paper bag, plastic bags yang ade.
skaliiiiiiii koooo!!
amikkkkk!!
berpuluh round aku kene ulang alik dari bilik aku ke tangga blok H.
tuh baru tangga blok H.
belom plak nak angkat naek anta ke surau blok G plak
(tadi ckp blok H, awat surau blok G plak nhhhh???)
hehehehe.
blok G, H dan J adalah bersambungan ye kawan2.
surau terletak di aras 2 blok G.

penat weyh!!
kol 2.30pm cmtuh baru aku siap sumer.
kosong bilik aku.
tinggal barang nak bawak g Bangi jer dah.
penat glerrr~

tapi aku takley nak rilek lelama.
pejabat kolej tutup kol 4pm ari nh td.
lepas aku rehat2 jap,
aku mandi siap2 sumer,
dah kol 3pm.
pastuh basuh baju jap,
then g opis dlm 3.15pm.
pulangkan kunci,
setelkan sket keje JAKSA kat opis, last before officially tamat tugas esok.
pastuh g makan.

tgh makan2 dlm kol 4pm,
dapat msg dr Abg Safar (manager team boling padang UKM)
cakap perjumpaan malam nh batal
(kalo tak batal patutnye skrg tgh meeting lah nh)
bukan batal trus.
tapi dianjak ke pukul 5pm!!!!
ms msg tuh dh kol 4pm cmtuh.
gelabah aku makan.
seb baek bilik dh setel.
pastuh dengan Shat and Abg Iz pon maseh kemas2 bilik.

dlm dkat nak 4.30pm kot,
ktorg pon berlima nh gerak ke UKM Bangi.
aku, Shat, Am duk blakang.
Abg Iz ngan Kak Izzah dok depan.
padat gler kete.
aku siap peluk 2 bagpack ngan guitar skali :D

dlm 5pm lebih smpai lah KIY.
pastuh kumpul2 dengar briefing dr Abg Safar.
tang nh lahhhhh kekerekan staff KIY nh haaa.
saket hati tau.
layan tetamu mcm tuh.
KTSN punyelah baek staf2 die.
mencik btol!
ade sofa nh, ktorg ramai, dalam belas2.
sofa muat duduk 6org jer.
so ktorg angkat satu lagi set sofa yang sama letak kat area kumpul2 tuh.
sekali staff tuh cam marah2 ktorg.
mule2 makcik mane ntah tego ktorg.

then makcik tuh blah lepas ktorg cakap nt ktorg akan susun balik.
skali kuar plak sorang mamat nh.
muke berlagak nak mampuihhhhh kan!!
siap ckp
"susun balik kerusi tuh sekarang."
ktorg kan tgh briefing,
so Abg Safar tuh tye lah balek baek2 kat die (penyabar Abg Safar nh..lembut jer ckp kat org tuh)
"sekarang ke?"
pastuh mamat kerek tuh jawab
"aah, sekarang jugak. susun balek sekarang. jangan seret, angkat"
Astaghfirullah,
berlagak gler muke die ms tuh!!

then Izzati (player lawnbowl)
cakap lah kat Abg Safar,
"die nh lah yang cakap dorang tak provide bantal kat kte.
ms zati tye semlm. malu tau kene marah kaw2"
ishhh...
pastuh Zati ckp byk gler jer bantal dorang, and masa die nak amik tuhlah die kene marah suh letak balik.
aku org kurang ajar nh aku pantang.
menyirap jer aku dengar.
dhlah tuh,
ckp ngan tetamu.
nak aje ckp
"KTSN cantik lagi lah bg, ktorg tak heran!"
(dalam hati jer)

Abg Safar call kolej2 laen tye pasal bantal.
kolej laen ok lah plak.
pastuh rsnye Abg Safar call Kak Farah (coach)
ckp die dah tak tahan dah duk kat cnh lame2 sbb berlagak sangat orgnye.
ms tuh ktorg tunggu Kak Farah datang pulak.
then datang Kak Farah,
Kak Farah pon ckp,
dlu dorang pon sm jgak pernah kene.
time tuh nak pakai meja,
dorang tak bagi.
berlagak seyhhh!

blik kat cnh takdelah cantik mane nak dilagak cmtuh.
tak baek btol lah buat tetamu cmtuh.
padahal sama2 under bumbung UKM.
huhuhuhuh.
mencik lahhhhhhhhh!!!!!!!

skrg aku dalam bilik kat cnh la.
sumer dapat bilik single.
aku tgk cam daif btol
rindu aku ngan bilik aku kat KTSN.
siap ade jubin chantek..~
nak g toilet kene naek atas kooo kalo kat cnh~!!
issshhh!
cafe tak bukak, koop tak bukak.
kebulur aku kat cnh~
huhuhuhuuh.
vending machine air pon takde!!
huaaaaaaaaaaaaaa :((

sedeyh ar cmnh.
aku nh kire perakus minuman.
kuat minum air kosong.
td jer Ipok (player lawnbowl jgak)
beli 2 botol besar 1.5L tuh kan,
aku rs aku minum more than half in about few minutes.
(padahal nak share nh ramai2..)
huhuhuhuuhuhu.

aku rindu KTSN sangat2~
service sana sangat bagus berbanding cnh~ :)
sayang kamu KTSN~

entry satu ag aku masokkan plak
pasal jadual latihan aku k?
and ape dalam briefing td :)

-salam-

p/s: dari aku 1st year mule masok KTSN aku sgt sayangkan KTSN. tak pernah luntur tau kasih sayang aku~ cewaaaahhh. walaupun ms mule masok UKM, jejak Bangi dlu. masa mule masok KKM tuh dah cam tak sanggup nak tinggal lelama. huk3~

2 comments:

SPACE LOVER said...

HI HOW ARE YOU I HOPE YOU WILL BE FINE I VISIT YOUR WEBSITE AND FOLLOW IT AS A FRIEND IT IS NICE AND INFORMATIVE WEBSITE SPECIALLY INFORMATION ABOUT SOME SPECIAL THINGS THAT I WANT
THANKS FOR IT.
PLEASE VISIT MY WEBSITE AND FOLLOW ME AS A FRIEND AND ALSO SEND SOME COMMENTS ON MY POSTS
http://www.onlinespacer.blogspot.com/
http://www.worldofjewellery.blogspot.com/

SPACE LOVER said...

HI HOW ARE YOU I HOPE YOU WILL BE FINE I VISIT YOUR WEBSITE AND FOLLOW IT AS A FRIEND IT IS NICE AND INFORMATIVE WEBSITE SPECIALLY INFORMATION ABOUT SOME SPECIAL THINGS THAT I WANT
THANKS FOR IT.
PLEASE VISIT MY WEBSITE AND FOLLOW ME AS A FRIEND AND ALSO SEND SOME COMMENTS ON MY POSTS
http://www.onlinespacer.blogspot.com/
http://www.worldofjewellery.blogspot.com/