Monday, September 7, 2009

Statement tengah malam buta yang pedih dan pilu...~

hmmmmmmmmmm.
lagi 2 weeks nak raya.
insyaAllah.
panjang umur berjumpelah dengan bulan Syawal.

tapi sedih jer rasa hati bila mengenangkan tak balik beraya tahun nh.
mesti riuh jer kat rumah malam2 raya.
dengan Ayah yang bising2 suh vaccum nh vacuum tuh.
lap tingkap.

bersihkan pinggan mangkuk dalam almari yg memang guna kalo raya jer.
Mama kat dapur pulak bising2 dok blend bawang bleng itu blend ini.
potong sayur sumer.
sedia periuk belanga bagai nak masak.

pastuh cam biase tiap tahun aku lah tukang potong kek.
kek coklat, kek lapis, kek buah, kek cheese.
waaaaaaaaahhh!
tahun nh takde merasa sumer tuh ngan family.
haihhhhhh
T___________T

pagi raya peluk cium Ayah n Mama.
mintak maaf.
nanges2 dalam bilik.
depan Ayah Mama cool jer.

pastuh pergi umah sedara sumer.
1st time tak raya ngan family.
walaupun diri kat tanah air.
huh!

aku sebenarnye sangat rindukan Ayah n Mama sekarang nh.
tbe2 teringat pulak dengan bebelan dorang.
walaupun tak suke dengar dorang bebel2,
tapi rindu sangat.
rindu nak gelak2 ngan Mama.
huhuhuhuh.
rindu nak manja ngan Ayah.

kalau balik umah,
mesti Ayah slalu bli makanan favourite aku.
Laksa Sarawak.
Mi Kolok.
takyah mintak.
pagi pertama kat umah bgn tdo jer mesti ade dah kat dapur.
tinggal nak panaskan jer.

pastuh rindu pulak dengan adik adik.
waaaaaaaaaahhhhh!
Aliff Aniq Abas n Adila.
4 adik ku yang sangat aku sayang.
rindu wooooo nak borak2 gelak2 ngan dorang nh.
lagi2 Abas.
aku memang rapat ngan Abas.
Adila plak tempat aku sentap menyentap.
die suke nyentapkan aku.
Adila nh ngan aku ala2 arrogant sket.
hohohohohoho.

Aniq pon tak balik raya.
die beraya di umah Cikgu Marina n family kat Kuala Selangor.
mesti die rindu Mama d most.
sbb die nh dimanjakan Mama.
Mama paling risaukan die lah dalam ape pun.
dari kecik ag.

Aliff.
tahun nh die ade kat Malaysia untuk beraya.
pasnih entah ble ag die ade.
lepas die grad degree tahun 2013 kot baru ade.
huhuhuhuh.

ape eyh perasaan Ayah n Mama?
anak-anak tak lengkap di rumah masa beraya nanti.
yelah kan.
orang laen anak ade jer kat umah masa raya.
ktorg 5 beradik nh bukan nye tua bangka nak jauh dari umah.
paling muda 15 dah.
paling tua aku lah 21.
kire cam Ayah Mama nh blom dikira veteran lah untuk raya berdua jer.

Ayah plak nh raya ke 3 tak silap aku without ayah die (atuk aku).
mesti maseh terasa.
sebab masa atuk meninggal,
aku ingt ag Ayah mcm nak taknak terima kenyataan.
huhuhuhuhuh.

Mama.
aku tau Mama mesti pilu dalam hati.
yelah.
Ibu kan.
anak takde masa raya.
mesti teringat2.
nh kalau hari biase pon die call tye buat ape dh makan lom sihat tak.
ini pulak masa raya.
(Mama aku call aku kalau boleh setiap hari tau...huk huk huk)

ak rindu jugak Nenek aku.
Ibu kepada Mama.
nenek kesayangan.
huhuhhuh.
lama tak rasa air tangan nenek.
huhuhuuhuhuhu.
lama tak peluk cium die.
Nenek tunggu Ain balik tau.
jangan pergi mane2 tau.
makan ubat biar sihat biar tak sakit.
huhuhuhuhuhuhuhu.
(adooiiiii....leleh jugak air mata nh...)

all in all.
i miss my family so much.
kalo dalam lagu A Song For Mama ade quoted :
"loving you is like food to my soul"
yep!
loving them is like food to my soul.
and my soul is craving for them!!!!!
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
T_________________T

p/s: you, hati ni rasa rindu sangat kat you. seb baek u bagi berita petang semlam. kalau tak, risau giler dibuatnye. huhuhuhu. tapi kenapa you senyap jer ey? SMS pun tak reply mane. hmmmmm. ade problem? huhuhuhuhu.

p/s p/s: bagi yang Mak Ayah dah kembali ke pangkuanNya, jangan sedih2 sangat ye. Mak Ayah kengkawan, suami, isteri kamu, maseh ade :) nak kasih sayang Mama n Ayah aku pon boleh :) doakan yang terbaik untuk mereka di sana di sampingNya.

2 comments:

Mr.N said...

uisk...
sedey pedey, leley...
ain dok kolej ke raya kali nie..??
g la umah member ke sedara ke...
ilang sket rasa sunyi di hari raya..=)

anwy...slmt berpose slmt ari raya..=)

Hariq-Sha said...

abg nan:
raya nanti ain ikut kakak angkat balik umah die kat Pahang :)

tuhlah...tumpang kaseh sayang umah org dulu raya kali nh...huhuhuh..

selamat berpuasa jgak abg nan! :)