Wednesday, January 26, 2011

Strangers

Macam yang pernah di mention oleh marimerepek kan, memang kadang-kadang nih, some strangers can really make our day. Aku sendiri pun dapat rasa benda yang sama. I mean, how some strangers, tanpa dorang sedar, dorang buat someone rasa gembira, smiling all day long.

Aku kan down sangat 2 3 hari nih. So aku memang selalu lah masok blog marimerepek tuh kan. Stumbled upon his entry pasal stranger tuh, sampailah dia buat entry pasal link blog best tuh kan. Blog a lady named Alia.

So aku pun masuk lah blog tuh. OMG. Kelakar nak mamps ok. Sama macam blog Peej and GreenApple jugak. Kelakar gila. Kelakar dia sampai gelak berdekah-dekah sorang-sorang depan laptop. I mean seriously, how come someone boleh jadi lawak sangat macam tuh???? Raja lawak pun boleh kalah macam nih.

Apa yang lebih aku suka pasal blog Alia nih adalah, dia suka lukis-lukis comic. OMG, comic dia seriously lawak nak mampsss ok. Siap gelak sampai nak menanges. Dia pandai lukis-lukis *jeles gila*. Dahlah aku suka lukisan yang macam digital art nih. I mean lukisan yang pelik-pelik punya cartoon tuh yang colourful tuh. Comel ok dia lukis. Geram gila. Aku sekarang fan tegar blog dia sebab aku dok baca bagi perabis semua archive dia sekarang. Baru sampai March 2010 nih. Hahahhahaa. Gila stalker. *saiko bak kata Alia*

Then, dari blog Alia nih, dia buat entry pasal blog yang dia suka baca jugak. So aku pun click satu-satu blog dia mention tuh. And aku pun lekat dekat dua blog nih. Nama blog satu tuh contengconteng. Nih pun sama kelakar gila. Macam Alia suka lukis-lukis dalam entry dia kan, tapi contengconteng nih dia lukis komik untuk semua perkara yang dia update. I mean literally, SEMUA termasuk lah kisah hidup seharian dia, pun dia lukis situation tuh tau. Kelakar sangat-sangat.

Then the My Milk Toof. Yang nih super comel mesti rasa nak gigit-gigit jer. Geram ok. Dahlah comel, sweet pulak tuh. Adorable tak payah cakap lah. And kelakar jugak. Nih bukan comic tapi lebih kepada photography lah. Dia macam ada storyline untuk gambar dia. Seronok sangat!

To the owner of these blogs :

1. marimerepek
2. Alia
3. Peej
4. GreenApple
5. Contengconteng
6. MyMilkToof (nih mesti tak paham aku cakap apa kot)

Thanks so much for making my days. Korang sangatlah sempoi sampai nak menanges ok! :D

Everytime aku down kan, kalau aku baca blog-blog nih, mesti aku hepi balik. Senyum jer. Kadang macam orang gila ketawa mengilai-ngilai sorang-sorang dalam bilik depan laptop. Hohohohohoho.

Paling penting, entry korang memang helping me through the days lah. Bila aku down kan sebab fikir pasal si dia tuh, mesti aku usha blog dorang. Sampaikan tak terasa masa berlalu. Sampai aku lupa kesedihan aku. Bila aku bosan baca notes, bila aku ngantuk masa baca notes, aku baca blog dorang. Mesti segar balik sebab dah gelak-gelak kan.

Bukan nak kata aku nih takda life asyik mengadap laptop jer, sedih hepi ke apa semua ngadap laptop. Tapi aku rasa nih aktiviti paling selamat untuk poket aku. Kopak lah aku kalau tiap kali stress, tiap kali down nak kena keluar berjimba-jimba. Sekali sekala dah lah. Kadang aku prefer sorang-sorang bila aku down sebab masa tuh aku boleh muhasabah diri jugak. Dahlah hidup sebagai student nih memang stress dia banyak lah kan. Cuba kalau seminggu tuh tetiap hari pun stress, ada jer lah yang buat stress tuh, tak ke kopak nak keluar hari-hari. Kalau dah bekerja gaji seploh hibu hengget takpaaaa. Hari-hari aku keluar siap belanja member *tuh pon kalau aku duduk umah parents kan...hehehehehe*

So, blog walking sentiasa jadi aku punya top preferences dalam nak tenangkan sikit hati tuh. Of course selain doa dan doa kan. Tak semua orang kita boleh selalu harap untuk luahkan masalah kita. Sebab setiap orang ada masalah dorang sendiri. They may look happy dekat luar, tapi dalam siapa yang tahu kan. So daripada bebankan orang, baik kita bebankan diri jer. Orang naik meluat kalau kita asyik nak mengadu masalah kita kan. And dah besar lebar panjang nih, aku rasa tak perlulah aku nak ngadu hal remeh macam cinta cintun nih dekat parents. Buat susah hati dorang jer kan. Dahlah anta anak pergi belajar, tetiba anak gatal pulak nak bercinta. Pang sedass nak? Lainlah kalau masalah macam study. Bolehlah share and mintak pendapat parents. They are the best anyway! Dengar suara dorang pun boleh tenang. *rindu*

Eyh, aku tulis dekat blog nih kira mengadu lah kan? Hahahhahahah. Lantak laaaaaa. Siapa suruh baca :P

Anyway, aku tak rasa owner blog aku mention atas nih baca blog aku. Tapi kot kot korang pergi google blog korang and stumble upon my blog kan *lariiiiiiiiiii*, nak ucapkanlah thanks banyak-banyak sebab selalu made my days. :) Sangat appreciate it! And hopefully korang teruskan menulis ya!

Oh, btw, aku kurang ckit masuk blog yang bercakap pasal pesen, handbag, kasut, mekap so on and so forth tuh. I mean, kalau dorang update once in a while pasal semua tuh, aku suka jer baca. Tapi kalau dah balik-balik aku bukak jer pasal pesen, mekap, adoiiii. Susahlah. Aku lagi suka baca blog pasal personal life. Sebab macam banyak boleh belajar selain busybody concern. Akakakakakak. Sebab tuh kalau orang tanya, kenal tak fashionista blogger si A, B C sampai Z nih? Mesti aku geleng-geleng punya. Tapi bila dah orang tanya macam tuh, mestilah aku google kan. Tak baca pun at least tau dah lah. Kadang aku baca jer ckit-ckit. Tapi selalu tuh tak stay lama-lama lah. Hohohohoho *macam orang stay lama-lama dekat blog kau Ain oii*

Macam biasa, mesti melalut ke hal aku. Hahhahahahha. Maaf.

Anyway, nak bagi tahu, kadang tanpa kita sedar, kita rasa dekat dengan orang yang selalu ceriakan hari kita nih walaupun dia adalah stranger. :)

Thanks you guys! :)

p/s: At least they help me to get through these past few days. 

4 comments:

theblabber. said...

hey..i do read. every single word!! haha.

keep on writing. remember, write for yourself is the way.

and yes, makaseh soo much. im very much flattered.

Hariq-Sha said...

hohmaigoattttttttttttttt!!

theblabber baca my blog? every single word pulak tuh..agagagagaggaa *sembunyik balakng gajah*

hehehe.i know, me sometimes kalau baca blog orang kalau rasa nak komen baru komen, kalau ala2 nak kipas bontot punya komen, mestilah i tak komen punya.

thanks so much ya :) *nari-nari gelek*

Alia said...

Vatt is dissssssssss *bercakap ala ala Diva*

Ada bunyi Diva dari Germany tak? (Eh, tetiba Germany LOL)

LOLOLOL

Anyway THANK YOU FOR YOUR SUPPORT! Akan saya update blog bersungguh sungguh lagi! LOLOL

Eh,kantoi google blog sendiri LOLOLOLOLOL

Hariq-Sha said...

Alia:

Hahahahahhaha. This is funneh!!!! Lama gila dah entry nih sampai sendiri pun dah lupa. Tetiba ada one of the bloggers mentioned komen.

Hehehhehe. Bosan lettew sampai Google blog sendiri*lariiiiiiiiiii*

Thank you untuk komik2 comel ok. And sila update lagi!