Thursday, January 21, 2010

Review Movies~

baeklah..~
beruang dengan saya ok~ (bear with me lahhh...)
ini adalah cter ntah ble tak tau jugak dah lupe...
campo2 lah hari ape pon tak ingt..
aku nak review sket lah cter aku dh tgk...
walaupun maybe ade cter tuh dah takde showtime kat wyg ke..
aku fedulik hape..
aku nak review jgak..

since internet jaring-UKM ini adalah lembap..
macam siput vavi terseliuh..
aku rs siput vavi terseliuh pun lagik laju...
aku rs maybe nh kura-kura takde kaki kot..
eyh,
mengarut plak..

ok ok..
update adelah secara pantas ye.
aku malas nak cter detail2 aku buat ape pergi mane..
mesti sungguh bosan sbb everytime ko kuar ko akan pergi makan dulu then tgk wayang
or tgk wayang dulu then pergi makan..
sambil naek public transport ape kejadah sumer..
boleh imagine kan?
so aku hanya nak review 3 cter..
oh ye...
lagik satu,
jgn harap aku nak upload masok gmbr..
tenet mcm siput vavi terseliuh yg semput..

cter 1st adelah alvin and the chipmunks~
cter adelah sgt comel.
comel sgt macam nak amik chipmunk2 tuh sumer hentak2 kat tilam..
lebih kurang mcm tuhlah comel die..
since aku tak tgk cter 1st,
aku adelah sgt teruja nak tgk yg 2nd..
eyh?
mcm pelik jer statement aku tuh..
ok..pedulik lahh...
walapun tak tgk yg 1st,
korang maseh takde rs blur2 tahap cipan pes time masok lif...
korang boleh lagik follow and agak lah ape jadik masa 1st.
untuk 2nd nh..
ade chipmunk pompuan..
aku takmo sebut betina sbb mcm tak comel jer..
chipmunks pompuan adelah dikenali sebagai Chipettes.
ble aku dgr nama chipettes,
mcm dgr perkataan melayu broken.
bear with me again.
melayu broken bukan english broken..eyh broken english.
nh kesah pasal previous manager, Ian untuk chipmunks yg nak balas dendam.
kebetulan wujud plak chipettes nh and dtg jumpe si Ian and tunjuk bakat.
lalu si Ian dtg idea keji nak tumbangkan si chipmunks.
die latihlah chipettes nh untuk perform.
chipmunks pulak disebabkan si David iaitu penjaga cum manager dorang masok spital,
dorang nh dihantar ke umah Aunt Jackie.
dah tuh Aunt Jackie masok spital,
cucu Aunt Jackie si Toby plak jaga dorang.
Tovy nh jenis serabai  nye manusia.
kat skolah macam2 lah berlaku.
Chipmunks nh pemes.
so kat skolah the most pemes guy nh jeles lah ngan chipmunks nh especially Alvin
sbb depa amik kepemesan die~
so mcm2 lah terjadi sbb this pemes guy nak jatuhkan chipmunk.
tapi sbb alvin terer men ragbi,
dorang baek ngan Alvin.
pastuh nak selamatkan kelab muzik skolah,
pengetua skolah terpaksa carik bakat skolah untuk masok pertandingan muzik.
so dpt duit n selamatkan kelab muzik.
gitulah.
masa tuhlah chipettes enterprem.
Ian nye pasal lah.
best woooo cter nh...
sape tak tgk g carik cepat..
kalo maseh kat wayang p lah nengok.
ok lah...cukup untuk Alvin and the Chipmunks.

NEXT!!

ok..cter next adelah Sherlock Holmes.
hoh.
penyiasat pertama pernah wujud.
sangat bijak.
kagum gler aku ngan teori2 sains die.
kalo aku de otak cmtuh..
aku rs dr aku matrik aku dh 4pelet dalam exam.
jgn 4pelet. kalo 5pelet 6 pelet pon aku dpt kot.
nh kesah pasal Holmes ngan kawan baek die Dr Watson
pergi siasat pasal Lord Blackwood yang dikatakan ade kemahiran ilmu hitam.
Lord Blackwood ditangkap and dijatuhkan hukuman gantung smpai mati.
tapi sehari lepas tuh kecoh bila dikatakan Lord Blackwood hidup semula.
bermulalah pencarian Lord Blackwood oleh Holmes ngan Dr Watson.
and pada masa yg sama,
Dr Watson bergelut dengan masalah die nak uruskan pasal wedding ngan tunangnye.
Holmes plak berjumpe semula ngan kekasih hatinya, Adler.
berlaku satu per satu episod kematian yg telah dikatakan oleh Lord Blackwood kepada Holmes sebelom hukuman dijatuhkan.
Holmes plak jenis tak percaya mende2 superstitious nh.
so die nak prove jgak yg sumer tuh berlaku sbb sains.
ok dah...pergi tgk sekarang!
gler ape nak cter A-Z...
btw,
aku tgk 2 kali kot cter nh :P

NEXT!

Adnan Sempit.
ya Allah.
klakar gler ok~
seb baek depan aku ade org duduk and lelaki pulak tuh.
kalo tak dengan kepala2 die aku bg penendang beckham~
sengal gler cter nh~
aku dh tak tau gelak nak pukul ape.
aku pergi pukul dinding seblah aku.
seb baek kalis bunyi n dilitupi kain tebal..
kalo tak aku yg kene pelangkung dek penonton len.
cter pasal Adnan yang dipanggil Nan Sempit,
yang dh fall in love tergolek2 ngan bos die.
onde day bos die tbe2 ckp Nan nh bf die.
mulai dr saat tuh lah dorang jadik rapat.
tapi muncul pulak Jofri.
Jofri nh tgk muke dan cara cakap pon dh tau mamat jahat.
Jofri nh nak rampas kertas keje si bos Nan nama Nadia nh.
berlaku pergaduhan ble si Jofri nh dok malukan Nan and Nadia pon sm.
ok ok....tuh jer.
aku bukan nak kata aku anti cter Malaysia.
tapi susah bg aku nak tgk cter Malaysia.
tapi cter ini adalah terbaek~~
sama seperti Papadom, Setem.
hohohohohoh~
pergilah tgk.
jgn tendang kerusi depan yg ade org dh.
kalo geram sgt ko gigit jer sape2 seblah ko yg ikut ko tgk.
wakakakkaakaka

klah.
nh entry review semata-mata.
so malas lah aku nak popet2 pasal mende len.
pagi karang aku mahu ke PERKESO n DOSH.
woooohoooo~
oh,
ari tuh pergi NIOSH.
kalo aku rajin aku cter lah.
kalo aku malas.
mcam entry LANGKAWI yg tak menjadi lah gamaknye kan.
itu pon kalo aku rajin aku update ler Langkawi tuh.
ble?
yg tuh takde jawapan.
hak3~

weyh~
klah~
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
out out and away~


p/s: aku sudah jatuh dan terjatuh dan terjatuh....~ hikksss :P hi you yang baca..jgn senyum meleret eyh? i tau u paham~ eceeehhhhhhhhh...gedik btol nak buat pesanan kat cnh. sbb aku tau die bc. dh bc sms ye you :P hihihihihihihihi. i miss u always lah~ :P



2 comments:

coffee said...

tenet ktsn agak laju ape..
mase ak dulu la..
hehe...

kenwooi said...

watched sherlock holmes..
think it was okay =)

kenwooi.com