Saturday, October 24, 2009

hehehehehehheheehehe :P

haaaaaaaaaa...
aku nak update nh...
sket2 lah ye..
cter bapak punye basiiii dh..
tpi aku fedulikk ape..
janji masok blog aku..

yelah..
kunun nak simpan jadi rujukan..
maunye ape2 jd kat laptop aku
(which is mmg slalu sgt lah laptop aku nh kene reformat)
at least gmbr2 penting masok blog.
tuh yg mahal tuh.
nanti leyh donlod balik simpan gmbr2 tuh.
walupun dh letak watermark(ceyhh..watermark katanye...) kat gmbr2 tuh..

aku takleyh tdo nh..
tapi aku taknak menaip panjang2 sgt..
nak simpan tenaga untuk study..
nak simpan story untuk siang kang...
nak simpan story untuk minggu depan..
at least wpun bz exam ade gak aku auto publishkan entry..
takdelah jadi spider web aku nye blog kan~
hikkksss~

aku nak bebel pasal laen nh...
pasal duit abes bayar ke UKM jer...
waaaaaaaaaaaa~
awat berkali2 bayaq yuran nh??
cmno?
aku pon feliksss sgt asik kene byr yuran jer..
cam...'hellooooooo aku dh byr kan??"
huaaaaaaaaaaa~
menggeletar jer kuarkan duit ratus2 byr semalam ptg..
dhlah tunggu kaunter bayaran bukak punyelah lama..
hehehhehee
kata hari Jumaat...
lunch hour kompom2 panjang kan..
sejam lebih aku tunggu..
huhuuhuh

walaupun dh diberi penjelasan oleh PMUKM..
aku tetap heran...
apsal ade 2 3 kali penyelarasan nh?
takpelah...
nak ilmu..
halalkan jer lah..
tapi mulut tetap bising2 wooo~
yelah...dh nak final exam pon ade hutang..huk3..

dh Sabtu nh..
seriously aku rs lega sbb exam starts on Tuesday..
sbb ape?
hoohohohoho..
aku nye Monday Blues koo..
melampau lapau lampau~
kalo ari Isnin jer lmbt gler mood aku nak naek..
dh ptg2 br rs ok2..
pagi tuh cam ape jer..
dhlah amik slip semalam nengok exam schedule..
sumer pagi2~
so bagus sgt 1st paper not on Monday..

nak cter kesah aku g bayar yuran semalam?
perggghhhh!
menguji keimanan ngan aku nye tahap kelaparan sungguh2~

aku bgn2 kol bp ntah semalam..
pastuh mandi2 siap2 nak amik shuttle bus yg kol 12pm..
dh naek bas sampai kampus around 12.30pm cmtuh kot..
then trus g kedai printing..
print assignments and reports..
pas siap printing,
pergi ke Jabatan EVH anta 1st report dulu..
dhlah kene naek tingkat 3..
penat2..
sbb takot lecturer dh kuar g lunch..
so jalan laju2..
mane tak penat..

then niat nak g cucuk duit..
tapi dh terlajak masok ke 7E dulu nak cucuk duit kat ctuh jer..
skali mesin tuh out of service..
takpe2..
go on je BSN..kat chow kit tuh..
then jalan punye jalan..dalam hati nak g UO skali.. (UO ok..bukan OU)
nak bli brg2 keperluan..

sampai2 BSN..
ade 2 nurses kat depan aku baru nak masokkan kad..
dgr dorang ckp
"out of service lah"
dalam hati aku dah
"ah sudahhhhh..penat dh jalan nh..dhlah panas glerr"
takpe2..
alang2 dh nak ke UO,
proceed ke UO dulu..
amik2 ape yg patut then bayar then trus gerak secara laju ke atm machine Bank Islam..
seb baek tak out of service jgak...kalo tak mau nengok aku angkat mesin atm tuh jap ag..heh
sedeyh nengok amount duit yg dikuarkan sbb bukan masok poket sendiri..

then trus gerak secara cepat ke kampus balik..
pergi anta report kedua and assignment..
ms nak carik bilik lecturer tuh naek trun tangga..gler penat!!
dh anta tuh trus naek pulak ke 5th floor Jabatan Bendahari..
and of cos org lunch hour lah kan..
ms tuh around 1.30pm kot..
kaunter bukak at 3pm..

so duduk kat waiting area tuh sambil bc paper yg beli kat 7E..
sumpah!!
nh 1st time aku baca paper words by words tak jump pun pages,
kat luar bilik!
slalu kalo luar bilik aku just belek and baca yg brita pendek2 and yg laen aku smbg bc kat bilik..
tetibe rs tebal gler jer paper...tak abes2 bc..
abes jer bc paper,
tgk jam kol 2.30pm..
hek eleh...
aku bc paper dgn tekun br sejam?
huhuhu..
gler speed reading aku nh..
(slalu novel kalo 400++pages BI aku abeskan around 3 to 5 hours..kalo BM 3 jam abes)
seb baek ms tuh ade mmber dtg nak byr jgak...ade gak teman borak2..

tunggu punye tunggu dh 3pm..kaunter bukak..
aku byr yuran..
lega dh setel...
then trus proceed trun nak g atm ag amik duit...lupe plak amik duit untuk buat makan..
cucuk cukup2 nak byr yuran jer..
ari ujan so jalan melaju..
amik duit jer trus naek bas balik K1...

waaaaaaaaaaa!!
bas dh smpai depan gate K1 baru tingat lom amik slip exam!!!
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
dgn muka tebal,
drpd duk seat blakang g seat depan and dalam bas sama pergi balik ke kampus..
smpai kampus, tak smpai 5min lepas trun bas td and g amik slip,
aku dh pacak tunggu bas balik k1 ag..
malu seyh malu..
seb baek takde sape2 perasan...
skali ko!!
pakcik bas yg sama!!
die tgk aku cam pelik jer..
yelah tak smpai 5min muka aku ag naek bas balik..
huhuuhuhh..
buat bodo jer lah..~

smpai2 K1 aku tapau2 makanan..
then balik bilik..
blog-walking..
chatting...
FB-ing...
dlm kol 6 lebih br makan..
then mandi2..
tdo kol 8 lebih cmtuh..
bgn 11 lebih..
penat sgt sbb seharian berjalan!!
huhuhuhuhu..

tuhlah story semalam..
pergghhh..
kata taknak type panjang2..
berjela2 dh nh..
huhuhuhuhu..

klah..nak rest...nanti siang nak smbg revision plak..
kang terlajak masa revision aku dr jadual..
ekekekekke
disiplin tak i?
muahahahhahahaha
perasan!

selamat berhujung minggu sumer!!!!
revision revision gak...jgn smpai terperuk lam bilik jer keje dah..
kuar hirup udara segar..
hikssss

p/s: takmo dahhhh!!!! takmo takmo takmo!!! *sambil hentak2 bantal guling2 atas tilam*



2 comments:

SESTER said...

Tulaa lainkali tulis apa nak buat dalam list.

Hariq-Sha said...

sester:
hahahaahha...kunun2 dpt ingtlah kan...mula2 mmg ingt cam ape jer kan....skaliiiiii..hampeh! hikksss..