Monday, March 9, 2009

Salam Maulud Nabi :) meh nyanyi meh! :D

haaa~!!

ari nh Maulud Nabi :) suke3!! heheheh :minimo_28:di kala kesedihan2 kan, elok jgak kta sama2 kenang balik kisah2 Rasulullah SAW tercinta kta. nak banding kan kepayahan kesusahan kta ngan Rasulullah SAW, bkn bagai langit ngan bumi dah, segala bagai yg tak terkata2 tuh haa. huhu. ish. sedih jgak kenang kepyahan baginda Rasul SAW tuh. rindu plak kat die. walau tak pernah jumpe. btol kata org, ble org tuh mulia, tak jumpe pon kte rasa dkat jer kalo kenal die. kenalkah aku sebetolnye ngan baginda?? hmm. persoalan i sndiri jer ley pk and jawab. huhu. meh2. kte nyanyi lagu femes dr Hijjaz nh meh. all time faveret i nh. dr dulu2 smpai la nh :)

Hijjaz - Rasulullah

Rasulullah
dalam mengenangmu
kami susuli lembaran sirah mu
pahit getir perjuanganmu
membawa cahaya kebenaran

Engkau taburkan pengorbananmu
untuk umatmu yang tercinta
biar terpaksa tempuh derita
cekalnya hatimu merempuh ranjaunya

tak terjangkau tinggi pekertimu
tidak tergambar indahnya akhlakmu
tidak terbalas segala jasamu
sesungguhnya engkau rasul mulia
tabahnya hatimu menempuh dugaan
mengajar erti kebenaran
menjulang panji kemenangan
terukir namamu di dalam Al-Quran

Rasulullah
kami umatmu
walau tak pernah melihat wajahmu
kami cuba mengingatimu
dan kami cuba mengamal sunnahmu

kami sambung perjuangan mu
walau kita tak pernah bersua
tapi kami tak pernah kecewa
Allah dan Rasul sebagai pembela

:)

huhuhu. meremamng bulu roma masa taip lirik lagu nh. ish. rindu kat baginda Rasul. meleleh jgak air mata aku yg berharga nh time menaip entry nh. huhu. mehla kta sm2 berselawat ke atas Baginda Rasul SAW :) oh ya, jgn lupe doa2 jgak untuk sedara2 kta kat Palestin sn. eventhough gencatan senjata dh lm berlaku, tp iyolah, dh nm pon Israel kan, bkn nak tunaikan janji. so kte teruskan berdoa! jgn plak time2 dorang kene letup bom bagai baru sebok nak kutip derma lah doa la. ape kes?!

klah, toodles! :minimo_37: SALAM~

p/s: i baru prasan i tak pernah nak bg salam ms mula2 entry smpai abes entry. Astaghfirullah, ape nak jadi! *hantuk kepala sendiri kat meja* ok2, my fault, blogging2 jgak, adat bagai jgn lupe. hek hek hek :D

2 comments:

sue_aya said...

~~slm maulidur rasul..

k.su slh tlis eh sal srwk tue?
hahaha...x prasan lak..x pe
la...aslkan sume tau tu
sarawak ..pon da ok..hahaha.....

Hariq-Sha said...

hahahahaha~~

aah salah tulis...ngeh3~~

takpo2..sabah~ negeri jiran ain...tak pernah ag ain smpai~ Brunei dh lah...hihihihihi :P

jom ke Sabah!