Sunday, March 8, 2009

hehehe...long story cut short..~ :D

ello~~

ngeh3. motif sebenanye mmg tersgtlah nak update blog. tp nak update pasal ape, tak tau la jgak.hahahaahahh :bofu_48: . nh tangan nh dok gatai sgt nak menaip. nak naip assignment malas lah pulak kan. hek hek hek. sbb assingnment bahasa ala2 baku dan skema, buhsan! :bofu_28:. dh tuh, dh ade blog, ape ag, ngarut la kat blog sndiri. hohohohoho.

since this weekends i tak kuar mane2, so takde mende la nak cter sgt pon(mcmlah kalo i kuar ade jer update br...keh keh keh) :minimo_01:. sumer nye berlaku di KTSN, lebih tepat kat bilik J108. takde maknenye, i tdo jer kat bilik. nothing happen. hahahahah. sajer wat gempak! :P

klah, mehlah nak cter sket pasal ape yg berlaku setelah i dpt PTPTN ari tuh~~ haha. lm dh nh. awal bln 2 kot. ke ujung bln 1. tak engat pon. heheheh.

alkisah bermule cmnh. actually plan nak wat reunion ngan mmbr2 satu aras satu wing kat KMNS dlu. bg yg tak tau, KMNS tuh Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan (yes, i matrik n9, bkn labuan eventhough i sarawakian..lalalalal) :bofu_47:. orang yg termasok lam senarai adalah, cik yani, cik putri, cik liyana, cik inani, cik diana, cik farah suhaila, cik faeizah ngan cik rozita. haa. nhlah geng2 havoc buat bising tgh mlm smpai felo ley dgr suare ktorg eventhough tggl kat aras plg atas. heheheheh. :minimo_20:dh tuh rancang2 nak reunite nh bkn ape, sbb cuti tahun baru cina, sumer pon cuti katekan. tp, last2 yg dpt g, i ngan yani jer. putri kene setelkan loan mara, farah plak tak dpt, faeizah sbb balek umah(die tggl kuala selangor, phm2 jerlah kalo nak ke kl payah benor..hehehe), rozita maseh d utp tak cuti, diana rumetku tak dpt dikontek, liyana sbb day before dh pegi wall climbing(sengal2 badan dh..hik hik hik) and cik inani sebok di studio sbb nak g site visits(cian die..byk keje). so last2 i ngan yani jer lah meronggeng. slalu tau cmtuh. dulu ktorg jgak kuar sm dh yg laen tak dpt. hehehe.

haaa. plan asal nak g ice skating. so walaupun tinggal berdua, ttp meneruskan plan asal. hohoho. excited nh! lm tak g ice skating. hehehe :bofu_48:so, janji jumpe kat kl sentral(cam bese lah kan). so i punye pandaiiiiiiiiii sgt mengatur ms, smpai terlajak. huhu. lmbt2. tp i jgak smpai dulu kat kl sentral. ingtkan super lmbt dh. tggu la cik yani dlm lebih kurang 15 minit jgak la. nmpk McD, woaaaa...sedapnye McFlurry!! TP!!! BOIKOT!! hahah. terpadam niat(tmbh plak time tuh berdiri seblah tabung sumbangan Gaza kat kaunter pertanyaan KL Sentral tuh..hehehe). drpd i hulur ke McD, baek masok tabung tuh jer. huhuu. ok2, ilang dh selera tgk McFlurry(walaupun gler nye syg kat die dulu).

time tunggu2 nh, nampaklah kan ATM Bank Islam. so, dgn berbekalkan harapan yang tipis(kan i pernah cter dlm last entry pasal PTPTN buat hal tuh), i pon p lah cucuk kad tuh ha, nak cek la balance dlm acc Bank Islam i. woaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! skali tgk, RM3301(walaupun tak sebyk JPA-ians dpt)!!:bofu_22: ms tuh mmg jerit tak kuar suare dh!!!! cepat2 i kuarkan kad(tak amik pon duit) and call mama. haa! time call mama nh la i jerit2 smpaikan mama suh tarik nafas dlm2 before ckp.heheheh.mesti org sekeliling pelik tgk i ms tuh, mcm menang loteri dh(dhlah ramai kat KL Sentral time tuh). dh tuh, smbg tunggu yani for few more minutes. ble yani smpai, tak sempat die nak peluk cium i, i dh lari kat die ckp PTPTN masok dh(heheheheh, yani mestilah tau pasal PTPTN i nh).

niat asal mmg taknak blanje byk pon. duit dlm purse ms tuh pon dlm around rm150 jer kot. sbb nak kuar sakan, rs cam cukuplah rm150. seb baek ade byk tuh sbb ice skating dr rm18 jd rm30 per person ms festive season (cekik darah oiittt). ktorg gerak lah g kelana jaya nye lrt station. smpai Sunway Pyramid, yani g solat, i plak merayau2(jgn tanye nape i tak solat, hampuk kepala br tau!!). i pon g la masok kedai Sony bagai, kedai gtar(rambang mata siottt) n rayau2 sakan(mcm lm jer yani tuh solat bunyiknye..hehe). lepas yani siap2, trus i ckp kat die, "aku nak kuar duit la weyh, rs nak bli mp3 Sony yg aku tgk td ngan brg2 gtar"(sbb ade duitlah ckp cmtuh..heheeheheh).

ktorg pon cariklah ATM bagai. last2 Maybank jgak aku p. kuarlah duit(amount dirahsiakan...hik hik hik). pastuh g mkn sumer2. pas mkn g lah kedai gtar bli strap gtar, capo, bag and pick. pastuh g kedai sony bli mp3 Sony(kaler ijau..comey2). btol kata org, mmglah mahal mp3 Sony, tp kualiti takyah ckp lah..sound mmg killer abes kannn.hehehehe. berbanding ngan yg murah i pernah bli. huhuhu.

pastuh g lah misi nak maen ice skating. ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! ms mula2 smpai Sunway tuh ktorg dh Q dh nak bayar, skali die ckp full, tuh yg g mkn bagai dulu tuh. 2nd time, yg kali nh la, dpt jgak masok. yani 1st time maen. i plak 2nd time. tp dlu masa zaman2 ganas dulu, i maen extreme rollerblade, so, takde problem la ice skating. dulu pon pernah maen hockey blade, so kene langaar org biase lah. dh nmnye pack, maen pon takley nak laju2 syok sndiri, kang langgar anak org, payah benor! tp last2 aku jgak kene langgar dek mamat cina mane ntah! ko tu kot ye pon nak tunjuk skil, tgk2lah keadaan sekeliling cmne :bofu_37: .huhuhuhu.seb baek tak terhumban i. stabil2! heheh.

puas dh maen dlm 2 jam( i tak than sebenarnye sbb ramai sgt org), ktorg pon gerak la dr Sunway tuh ha nak balek KL. i tak ckp kan gerak balek. ngeh3. ape mission ktorg??!

JENG JENG JENG!!!

heheheheh. ktorg g Low Yatt plak!!! hahahahahahahahahahhahaha :bofu_26: dua2 merancang lm dh nak bli phone baru. kebetulan lah kan dua2 ade duit, ape ag, roger trus la bli hp tuh haaa. :minimo_12: smpai jer Low Yatt, ktorg g Ground Floor trus. ade ape di GF? hahhahah. ade ATM Machine! jeng3. lepas kuarkan amount yg sepatutnye(td kat Sunway tak kuar byk, dh abes pon bli mp3 n barang gtar..hehehe..nh nak topup balance yg ade kat tgn) i g bank in kat acc mama dlu(sbb dh janji nak byr mama balek..hehehe) pastuh trus naek tingkat atas2. sumer kedai nak tutup dh!! ade dh tutup. yelah, mane tau Low Yatt nye kedai2 dlm tuh tutup kul 9pm pon. huhu. i dh rancang nak bli hp LG. seb baek ade outlet LG bkk ag. tuh pon nak tutup dh. so g lah sn, tgk2 enpon. murah seyh LG nh!!! dhlah user friendly(promote2). i pon rembat lah satu. yani rembat satu. yani nye model ape ntah, tp ley slide tepi then kuar qwerty board(carik kat google kalo tak tau mende tuh). i plak rembat LG KF350 aka LG IceCream(comeyyyy!). kaler putih. innocent seyh, sesuai ngan i. wakakakakak. ade ke cina kedai tuh ckp amek kaler pink. muka i mcm minat pink ke??!! heheheehhehehe :bofu_35: abes jer bli sumer brg tuh, ktorg pon masing2 gerak balek tmpt memasing.

i amik cab trus. dh kol 9pm lebih kot, takkan nak balek naek monorail bagai sorang2. yani naek monorail balek ke KL Sentral nak amik lrt ke gombak. so masing2 balek sorang la. smpai2 jer bilik, p tgk blek sumer brg dibeli, then dengan puas hati n bersyukur nye. senyum lebar sorang2!! hahahahah :laugh: akhirnye dpt jgak bli sumer tuh! org ckp jgn mmbazir. tp since i sesi nh jadi JAKSA and dikecualikan dr RM900++ nye yuran kolej untuk sesi nh, so i bli la ape i nak. sesi dpan kompom tak mampu dh nak bli mende2 nh sumer. so, nh kire pk masa depan jgak la(tgk tak upin ipin nye movie??? kah kah kah..guling2 gelak tgk).

so, brg2 yg i dpt lepas kuar satu hari tuh (29/1/2009..baru ingt tarikh) :

-LG IceCream(i pkai jer hp nh, sumer org dok ckp, "waaa...LG IceCream!!" nape aku jer tak tau eyh pasal enpon nh? pelik btol..org len dok excited nengoknye)
-Joe Satriani guitar strap(hohoho, cantik syioott!)
-Guitar Capo
-Pick(yg nh lembut seyh, sedap gler ble strum gtar pakai nh)
-Sony Walkman Mp3 E-series(serius, lawa! boleh tukar2 skin..tp skin mahal laa..die bg free satu..hik hik hik)

selain mende2 di atas, i dpt lah jgak memory manis bersama yani :D thanks sayang!!

klah...panjang seyh.. tajuk jer "long story cut short"...hahahahahah.. biarlah, aku nye blog! hek hek hek :)) tp nh kire byk cut jgak nh. ngeeeeee.

k people, toodles!! :minimo_37:

p/s : tak jadi pon kuar ngan my sayang cik fairuz. pg sabtu tuh dua2 memasing tak larat nak bgn awal.hahahaha. postponed to other dates la syg? hehehe :D

2 comments:

aiza aidid said...

fuyoo ain!! pnjgnye entry..
hehehe
& byk gler skli dapt dwet..
besnyeeeee..hahaha
ala, cm rgi je x dpt jmp korg ari 2 :(
hikhik

Hariq-Sha said...

heheheheheh...bykkk2!!

tp skrg dh kureng laaa :P

takpe..len kali kte jumpe la :P