Saturday, July 31, 2010

Menara tinjau.....

sedang elok aku baring-baring sambil main FB, dapat call daripada Kak Sara. hohohohoho. ajak keluar jalan-jalan. hoihhhhhh. bila di tanya dia dekat mana dah, menggagau aku masok toilet, mandi. perghhhhhhh. last minit betol ok dia call. siap cakap kat aku sempat jer kalau aku nak mandi siap-siap bagai sebab jam teruk. ceyh. elok jer aku kuar toilet dia call cakap dah sampai depan plaza. ceyhhhhhhhhhh!!! jam lah sangat kan~!! huhuhuhuh. punyalah cepat aku bersiap. tak sempat nengok cermin ok. maen agak2 jer. hentam saja lah~ dahlah tak tau nak ke mana kan. selekeh jer aku.

keluar around 5pm gitu. perghhhhhh. aku tengok Jalan Raja Abdullah depan nih giler jam. hazab ok. bergerak seciput-seciput jer keta. nak kata sebab MTV World Stage tuh, takkan pulak sampai Kg Baru kan jam nya. kat Sunway kot concert. nak pergi Sunway takkan Kg Baru yang jam. kelakar pulak kan. hihiiihihihihihh.

oh, tambahan hujan ok. mula aku keluar plaza tuh ok lagi. rintik-rintik jer. rintik-rintik yang agak laju tak berapa nak rintik. elok jer nak masok AKLEH tuh, berdesup hujan turun. lebat giler. sepanjang jalan lah hujan lebat tuh. yang aku geram nih, banyak keta dok speeding. hoihhhhhhhh. kau nak cepat, kalau accident pun kau punya pasal lah kan. tapi nak accident tuh accident sorang-sorang boleh tak? nih tak. membahayakan pengguna jalan raya yang lain. benci ok.

ktorang pergi Look Out Point. aku selalu jer dengar-dengar budak-budak UKM nih suka nau nyebut nama tempat tuh. kira nih 1st time lah aku sampai ke Look Out Point nih. paling jauh aku sampai pun simpang before ke Look Out Point tuh. yang bawah sikit tuh.

eyh, seram pulak ok nak sampai ke restaurant atas tuh. eeeeeee. tinggi betol bukit nya. nasib baik aku hanyalah penumpang. cuak-cuak pun duduk rilek jer belakang kan. dengan hujan lebat nya nak naik atas tuh. nasib baik tayar keta Kak Sara baru tukar. cengkaman maut punya lah~ hohohohohohoho. kitaorang pergi Restaurat Look Out Point-Western Cuisine. bagi yang belum pernah pergi. atas nih ada banyak restaurant tau. bawah sikit pun ada jugak.

tengok awan tuh. gelap jer kan. hujan masa nih dah reda sikit dah. renyai-renyai jer. masa sampai around 6pm. gila kau sejam atas jalan jer sebab jam teruk.

dari our table. dapat table side tepi tapi still boleh nampak pemandangan depan tuh lah. side depan tuh fully book ok. dahlah sejuk giler atas nih. kabus tebal sampai tutup semua pokok-pokok seblah aku nih. sejuk beb!! kalah aircond ok~ dengan angin nye lagi. huk huk huk.

lama jugak lah aku nak pilih makanan. blur pulak aku tengok menu dia. punyalah banyak giler choice. nasib baik orang belanja. aku pejam mata jer pilih mana aku nak tanpa tengok harga. itu yang syok. siap boleh pilih side order suka hati lagik. tak ke bahagia kawan-kawan sekalian????~ :D

fried calamari.
1st sekali yang sampai. dahalh tengah sejuk-sejuk kan. dapat yang panas-panas nih. memang layan~



then came the 2nd one. walaupun sejuk. tetap ku redah minum ice blended. tak besh pon. huhuhuh.

grill chicken. bolehlah. potato salah dia sedap. ayam dia, ok ok lah. still sedap. but takdelah sampai nak kata terlampau sedap.

jangan ditanya aku berapakah harga makanan-makanan nih. tadi 3 orang makan total up rm100++. tuh jer aku tau. calamari tuh side order lah ye share-share. tapi aku request. muahahahhaha. kakak sorang makan lamb chop. Kak Sara makan sama ngan aku. aku rasa harga standard lah kot western food. kalau nak yang murah. ape kata pergi dekat Kg Baru. sedap pun sedap. murah pulak tuh. hihihihihihih.

ktaorang lepak dari lah cerah hari sampai ke gelap segelap-gelapnya. noted, saya "cuti". besh jugak tengok pemandangan dari atas tuh. chantek sangat. malangnya kamera aku ciput sahaja. hanya bergantung kepada hengpong semata-mata. tapi kalau tengok real, chantek lah tengok bandar KL mengherlip dengan cahaya. hikkkkssss.c
tanpa night mode. KLCC nunnnnn jauh di sana. tak nampak ok. real nampak lah.dd
dengan night mode. nampak lah ckit KLCC kan? hehehhehehe. nih gambar amik lepas makan before nak balik nih.

yang datang cnih siap bawak kamera muncung-muncung tuh ok. siap ada tripod bagai. cheq pakai hengpong cikai ja. malu tau nak snap banyak-banyak. heheheh. sebab kat blakang aku tuh macam ada ramai lagi nak amik port aku berdiri amik gambar nih ha.

yang penting..........


ada muka aku ok. hihihiihihihihi. nih gambar-gambar di amik selepas kenyang. muka happy makan free. sebu perut aku tau. orang kat belakang aku tuh pulak dah start dah smoking. rimas aku. btw, tuh shawl aku beli dari member kos aku, Rose. hihihihihi. chantek-chantek tau shawl dia jual. aku siap borong ok. dengan inner purple tuh aku beli. inner pon aku borong. dia jual inner gak. pun chantek and berkualiti inner dia. :)

seronok jer dapat keluar jalan-jalan walaupun pergi makan jer. takdalah aku sunyi sangat sebab budak-budak kos aku yang satu umah nih semua balik kampung. tinggal aku ngan Dayah. Dayah sebok dengan case study patient dia. 

weekend korang macam mana ye? :)

6 comments:

rose radzi said...

ainnnn..i like..hehehe..lps ni snap pic dgn shawl laen okeh..nk tgk:))

Hariq-Sha said...

hihihihi. esok aku keluar aku snap lah lagi ok :)

nanti ada stok baru roger2 aku tau. senang sket takyah aku pergi Jln Tar. lagipun aku tau, kalau kau yang pilih, mesti baek punya. aku nih tak reti sangat. hihiihihihi.

rose radzi said...

hihi..okeh..sapekah sepet yg dimaksudkan dlm ni.hoho;p

Hariq-Sha said...

rose: hehehe. mestilah bukan kau okeyh sepet tuh. sebab mata kau bukan sepet pun. hiihihihihi. besar ada lah. :P nih sepet blogger ok :P

ainmusa said...

ain!
ain di sini sukeee tgk ain pakai shawl ade inner cmni.lawaaa!lame dah nk tegur.lawa2.pakai cmni selalu!muahx! lama x dnga kabo.hee

Hariq-Sha said...

hihihii...

Ain di sana! malulah Ain di cnh :">

ikut kerajinan tuh nak pakai macam tuh...hehehehehh :P

kabo skrg, dah ada kat umah in Kuching...hek3~