Thursday, February 11, 2010

Merah itu Menawan~ :D

yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~~~
nak kongsi-kongsi nh haaaa~
senangnya dalam hati,
bila berlaptop dua~
weeeeeeeeee~
*shuffle-shuffle*

ok aku tipu.
skrg mmg ade 2 laptop.
tapi satu akan dihantar pulang ke Kuching.
wakafkan kepada keluarga ku di sana~
:)
yelah,
umah kami kan mane de laptop.
mane mampu eyh nak bli laptop byk2.
mane yg dh further blaja jauh drpd Kuching tuh dpt ler sebijik.
nh pon keadaan laptop skrg nh sgt nazak.
walaupun interior die sgt hebat.
and LCD BARU.
tapi tetap nazak~

ok ok.
td tgh hari pergi LowYatt~
*shuffle-shuffle*
berpusing2 satu floor mencarik laptop yang menawan.
tapi awal2 mmg dh pasang niat nak amik Dell jer pon.
kata survey harga.
bajet i rm2k sajer ok~

lepas pergi dari satu kedai ke satu kedai,
lepas membuang masa org kedai 10mins sorang,
akhirnya aku pilih satu kedai nh.
entah kenapa,
tapi aku mcm sukelah sbb org tuh mcm ikhlas jer.
yang len2 nampak nau kejar komisyen.
oh,
agak lama abg tuh menerangkan beza spec2 setiap laptop.
cmne nak tau processor mane bagus.
cmne nak bezakan price setiap processor.
nape processor 2.2GHz ngan 2.0GHz sebenarnya bukanlah pemberi maklumat sebenar tentang processor tuh.
malas aku nak terang kat cnh.
penat jer.
nak tye YM aku ye :)
30 mins ok die terangkan sumer termasok the basic price lah.
hish.
mcm2 die cter yg buat aku rs,
berhati2 di dalam LowYatt.
muahahahahha.
ko tau lah kan,
LowYatt nh byk brg ip.
bukan ori lah maksud aku.
so hati2 lah kalo membeli di LowYatt.
aku prefer beli mahal tapi ori.
sbb aku tak suke gadget immitations nh.

ok ok.
cter pasal laptop.
suke btol aku nh menyimpang kiri kanan kan?
hehehehheheheh.
aku amik DELL.
merah menyala gitu~
mula2 nak amik pink.
kedai tuh out of stock.
kedai2 lain pon out of stock kebanyakannya.
and bile belek2 balek,
takmolah pink.
nak merah pulak~
aku dpt..jap kira jap..
9 free gifts.
heheheehhehe~
:P
meh tgk gmbr meh : 

DELL ku yang baru nak disayangi..
merah bukan?? berkilat2 lagikk~

bergegar pulak.
takpe..pakai webcam. tgn aku ketar masa pgg webcam tuh.
hehehhehe.
beg itam tuh ori bag DELL..of coz dpt free..
yg kelabu pulak aku bli lah rm60.

nh pulak free gifts.
biasalah free gifts basic jer.
USB hub, lock, headphone ngan mic, cooler pad, cleaning kit, keyboard protector ngan optical mouse.
oh satu g :

 
printer adelah free~ :D

oh.
tgh malam karang sesi mengisi Si Merah bermula.
Si Hijau nh pulak bakal dikosongkan.
so that nanti my siblings dkat sana boleh install whatever they like instead of whatever i like.
hehehehhehehe.
Si Hijau banyak berjasa.
akan dirindui selalu.
Si Hijau nh dah bersama aku since sebelum aku masok matrik g.
tahun 2006.
bulan Mac aku dpt as a gift untuk SPM result aku.
dari Cik Yah, my aunty.
so bulan Mac 2010 nh genap 4 tahun Si Hijau berkhidmat.
lepas nh die berkhidmat kat rumah pulak.
ayah sayang oh Si Hijau nh.
walaupun mcm2 problem die,
berhabis duit untuk repair.
tapi die still berdiri megah.
LCD pon baru lagi.
cuma engsel dh patah.
ayah sanggup tuh nak repair.
sbb Si Hijau tahan lasak.
HDD pon baru jer 6 bulan tukar.
RAM pon tambah dh.
gila ah Si Hijau nh tahan lama btol.
laju oh Si Hijau nh~
takde kedek2.

kene charge Si Merah 7 jam.
maksudnye kol 1pg nanti baru lah aku bertungkus lumus pindah brg masok Si Merah.
Si Hijau akan dihantar ke Kuching awal bulan Mac.
pass kat uncle yg dtg KL berkursus.
will miss Si Hijau.
akan pakai die smpai saat die diantar ke Kuching~
hohohhoho.

all in all,
aku keluarkan RM2059 untuk laptop nh.
sbb aku tmbh RM60 untuk bagpack tuh :)
aku dapat loan Yayasan Sarawak untuk laptop nh.
hikksss.

p/s: perghhh lama aku tak update. rindu blog nh :) thanks Ayah untuk duit!!

5 comments:

Aiza Aidid said...

fuyoo.. laptop baru ek ain.. merah is sexy beb.. gagaga

Alamfanacinta said...

fewwiittttttt ngorat si merah blehh??? muahaha~

Hariq-Sha said...

pu3: hehehhehehe...sexy kan dia?? hihihihhihi~ :D

kak fana: meh2 dtg ngorat dia meh~~ hihihihihihihi

eLeA haNnAj said...

ain!!!nak biru..nak biru!!!haha

*SABAR*gune jela si hijau buat masa skang..well,br pasan si hijau kite same jenis..hehe

Hariq-Sha said...

jannah: dell biru chantek!!! biru die macam chantek2 lah~ hiksss :)

si hijau nanti jadi milik family...dh hampir kosong dh si hijau tuh....si merah dh diisi ngan brg2 dr si hijau...hiksss :D