Thursday, February 25, 2010

Jalan-jalan bersama dua budak sepet :D

hehehehhehehehe~
hari nh adelah hari jalan2…
tapi belom hari jalan2 sedunia lah…tak smpai sedunia..
kalo ktorg pergi sampai ke MidV ke OU ke,
barulah jalan2 sedunia ye tuan2 dan puan2…~
hehehehhehehehe
sapekah watak di dalam cter nh?
sat2….
jap2 ag ade gmbr…
sejak pakai Windows Live Writter,
keje update blog bersama gmbr adelah terlampau senang drpd makan kacang~ :D

hari sebelum tuh adelah tak merancang nak kuar pun..
sebbnye,
ade klas kan…
skali dkat2 kol 12tgh malam dpt sms dr lecturer..
kata kelas ari esoknye batal semua…
perghhhhh!
terus aku broadcast IM kat budak klas btau takde klas..
tak lama lepas tuh dpt pelawaan si sepet, Rose…
ajak kuar nengok wayang..
cter Percy Jackson…
walaupun dh tgk,
aku ttp tak kesah nak tgk lagik~ dan lagik~ :P
so merancangnye nak jumpe dkat fak jer kul 11am esoknye..

wakakakakakak
hari ditunggu2 tba…
aku bgn tdo kol 10am lebih kot..
nak jumpe kol 11am mende nye..
hak3…
alih2 sms rose ckp kol 12 jumpe..
pastuh tunggu bas nye pasal,
sampai fak pukul 12.30pm..
dhlah lapaq, kebulur gler mengidam fries McD..
ngeh3~

terus gerak ke Times Square…
bergerak pergi beli tiket dulu…
cis…
aku tgk ari tuh rm12…skrg rm7…cepat gler turun…
yg takleyh blah..cter Avatar tak abes2 ke ag tayangan die?
lama giler kot~
pas bli tiket…terus gerak ke McD…
indah permai sungguh berjalan2 orang tak ramai nh~
ngeh3…
dua2 ktorg order Double Cheeseburger~ yummy!
muke hepi dpt fries McD aku bersama set Doublecheese ku~
oh, sbb ngidam sgt nak makan fries,
bli add-on fries…hehehhe..abes ok~ lapaq gler~
(apsal eyh mcm chantek jer gmbr aku nh si Rose amik nh? hish….takpe..gmbr Rose takde big M)
rose mcd nh lah si sepet Rose…ekekekek…
mampus aku dia baca..
tifu ok…die tak makan smpai 3 fries tuh..yg 2 tuh dia amik aku nye :P
cuakkkms nh roller coaster dalam theme park tuh mengarah ke arah McD…
aku tiap kali nmpk roller coaster tuh, seriau jer…huhu..
terbayang2 jer Final Destination (kesan tgk movie) 
ishhhhh~
roller coaster dalm TS mcm FDms nh mmg muke mcm tak puas hati apsal kene ade theme park dalamm TS…hehehe
burger tuh lmbt gler baru aku makan dok asik jer nengok roller coaster tuh..
aku nh tak suke roller coaster nh~ fobia..muahahahahah~
hikssssssmakan sambil tdo…
aku tak cukup tdo tau malam seblom tuh..
sbb excited nak makan McD…
ok aku tipu..
sbb aku tak dpt nak lelapkan mata..
ade jer tak kena..
bc doa seploh kali pon tak jgak dpt tdo..
hishhhhh~

lepas makan pergi ke surau…seblom tuh jalan2 kat tingkat 7 tuh dulu..hehehhe…
amik2 gmbr…
cabut jam tuhhhh!usaha cabut jam tuh…~
actually nak putarkan ke pukul 12..ntah nape pukul 12..tapi nak pukul 12..hehehehhehehe
 kol 12 dah usaha berjaya…
tgk, aku kuar pakai flipflop jer..
punyelah malas nak pakai kasut ke sandal ke ape ke..
hehehehe :P
ice age and roseeyh,
aku tyg gmbr nh sbb nak tunjuk tuh ha tempat Ice Age tuh..
sejak ble ade eyh kat TS?
ke aku jer tak tau??
mcm best…untuk adult masok pon baru rm12..
nak pergilah minggu nh..mcm besh..sape nak ikut?
hek3…byr sendiri2 lah :P

pas solat sumer,
terus gerak ke GSC sbb cter pukul 2.20pm..
masa tuh dh pukul 2.05pm gitu kot..
pas abes tgk movie…
terus berdesup pergi satu kiosk jual bag…
yg ktorg usha kat tngkat 5 tuh..hehehehhe…
lepas belek2 dan mentry2 berkali smpai nak penat dh nak pk yg mane nak pilih…
akhirnya,
aku amik yg nh….
24022010552sling bag boleh…mcm handbag pon boleh ble tali dipendekkan..
aku nak yg simple…tak besar sgt tak kecik sgt..
yang penting…
comel!
muahahahhaha..
murah pun murah…
hiksss~
puas hati aku dpt bli sling bag gini…
sbb aku dok carik2 jer mane nak cekau yg gini yg harga ok2..
aku bli yg sling bag bodyglove putih tuh pon dh kotor2…
dhlah mahal…dh diskaun plak tuh…
hohoho..
dapat yg nh terus pergi toilet and pindak masok barang dr handbag masok dlm nh..
sejak mmber kena ragut tuh..rs cuak pakai hbag..
aku pon bukan suke nau nak bawak handbag..
rimas aku ketiak aku nh ade mende nyondol2…
ngeh3~

pastuh g Sasa plak…si Rose mau carik eyeliner dia..~
pergi Sasa kat TS takde..
terus gerak ke Sg Wang..
sbb nak pergi tukar charger hp Rose yg takleyh pakai padahal hp baru tuh..
alih2 kedai hp tuh tutup plak..lama nau cuti CNY..hehheheh..
then terus gerak mencari Sasa..
taulah keadaan dalam Sg Wang tuh..
aku haru tul lah macam maze dah..pening…
terus tye kat kaunter information…
then desup2 gerak lelaju pergi Sasa..
akhirnya Sasa ctuh ade jugak eyeliner yg dikehendaki tuh..

pas bli eyeliner,
bergerak pulak ke Low Yatt…
dua2 nak makan donut Big Apple…
aku bli skali 6..
tamak ohh..
padan badan bulat cam bluehyppo…ehekss…
lama gler aku tak bli donut…
tak kira lah Jco ke Dunkin ke Big Apple ke…
terus mengidam mcm nak makan byk2…
24022010551 semuanye sedap2 belaka…
tapi sbbkan ikut nafsu..
tak abes ag smpai skrg..
penat aku nak abeskan..hishh…
tuhlah tamak sgt~

dh bli sumer tuh,
laju2 jalan nak balik ke pangkal jalan…
terus amik monorail ke ChowKit..
Rose nak balik Plaza Rah,
aku nak balik K1..
aku malas naek cab sbb ms tuh peak hour..jam teruk punye kat Bulatan Pahang tuh…
so niat terus nak pergi fak amik shuttle bus jer..
dalam monorail aku ngan Rose dua2 dh tersengguk2..
ngantok nye pasal..
seb baek dpt seat..
dgn kepadatan monorail yg sgt tinggi tuh..
hishhh~

fuhhhhh~ penat btol hari nh~
tapi sonok sgt~
thanks kepada Cik Rose sbb ajak kuar..
kalo tak mau dok bilik terperuk cam busan gler..

selamat hari Khamis sumer!!
aku takde klas..
adelah cuti bermula Rabu (24/2) smpai Ahad (28/2)
ngeh3~
klas cancel uolllsss~
tapi nnti meti hazab nak ganti~
oh…February tahun nh smpai 28th jer…tsk tsk tsk~

klah….nak type entry len plak..
daaaaaa~

p/s: Jumaat plak kuar..kali nh ade member merangkap pangkat kakak mahu membelanja…kte pow die kaw2~ yeeeehaaaaa!

5 comments:

eLeA haNnAj said...

oh kinda menyesal x ikot korg jalan2 smlm..buhsan oh dok rumah..hoho

haih,rose pakai slendang baghu!!!!
ain,bag itu santek!!!maw!!!

Hariq-Sha said...

jannah: tuhlahhhh...malas sgt nak kuar umah~ best ohh jalan2 semalam~

chantek kan beg tuh? simple jer...tgk beg rose chantek gak..besar sket dr ain nye..hihihih~

eLeA haNnAj said...

eh minah tuh pon beli gak????kate xmo beli beg..ces!!!

nak jugak!!!nak jugak!!!

Hariq-Sha said...

hehhehe....mestilah beli...bargain tuh..sape taknak :P

eLeA haNnAj said...

ahhh..x aci!!!

nak jugak!!!nak jugak!!
*smbl hentak2 kaki..LOL