Tuesday, November 8, 2011

Eh?


Toasted baguettes with garlic spread, and a cup of cream of mushroom for dipping.
Yeah, that was my dinner just now. And a glass of milk.
Having late dinners lately 'cause too tired to eat, 'cause I reached home at around 6pm-ish, every single day.

So instead of having heavy meals, I have to switch my eating plan.
Hmmmmm.
Rasanya makanan macam nih jer kot aku rasa boleh isi perut.
Dan jugak tak berapa nak berat.
Kan?
Any advice?
Except that I have to reduce the number of baguettes there.
That, I will surely do.

Maybe alternately kan?
Pisang pun ok kan?
Ish, duduk rumah nih asyik naik jer berat. 
Turun pun kejap je yooo.
Kena disiplin lebih.
Huhuhuhu.
Plus, more exercise. 
Sejak tinggalkan zaman belajar nih, rasa stamina makin kurang.
Dulu masa student, masa kat UKM, berjalan kaki jauh-jauh dari fakulti ke BYS tuh hari-hari, ulang alik pun takda problem tau. Siap brisk walking lagi, sekejapan dah sampai.
Sekarang suruh jalan kaki jauh sikit pun dah mengeluh.
Eeeeee.

Rutin makan dah ubah dah.
Takda skip meal.
Tak skip breakfast yang pentingnya.
Makan pun ala kadar jer.
Cuma kena control snacking tuh.
I mean jenis snack tuh kena tukar lagi.

And exercise.
Hoihhhhh!
Pemalas yarabbi nak exercise.
Paling rajin pun jalan kaki.
Lama tak rasa berpeluh lencun.
Lepas berpeluh lencun tuh rasa sungguh lega.
Kan?
Swimming pun aku tak start-start lagi.
Apakah susah mencari swimming suit hat lengan panjang (shirt only) yang bersaiz besar?
Seluar ada dah.
Shirt jer lom jumpa yang sesuai.
Nak beli yang burqinni tuh, ya ampun, mahal nauzubillah.
Dahlah tak banyak size and design.
Ini diskriminasi terhadap wanita bersaiz comel ok *marah*
Padahal diri yang salah sebab gemuk sangat.

Anyways,
bulan November nih insyaAllah banyak yang baik aku nak buat.
Perubahan here and there.
Mudahan dikuatkan semangat :)

Oklah.
Time minum susu.
Seram sekarang asyik dengar masalah tulang wanita tuh.
Mudah rapuh lah apa lah.
Nasib baik lah aku dah mula suka minum susu tepung.
Pendek kata, susu yang tak manis.
Dulu, susu macam tuh aku geli sangat.
Nak yang ada rasa manis ajer aka susu pekat tuh.

Daaaaaa :D

**cuak lah nak blaja driving nih. grrrr**

4 comments:

Anonymous said...

cereal!

Hariq-Sha said...

anon :

memang dalam my diet :)

amira said...

yeay driving..ramai da coursemate kte tg blaja..mesti lulus taw ngn first try..jgn jd cm i

Hariq-Sha said...

mira:

cuak i tau! nasihat u, instructor laki ke pompuan bagus? i baru jer nak amik L dulu nih. taknak kang i request instructor pompuan, dapat yang emo and terlalu particular, tak reti2 i driving kang. huhuhuhuhuhu.