Friday, November 6, 2009

Maaflah ye anda-anda sekalian...

wahhhhh~
pepagi buta Cik VDA telah meng'private'kan blog dia...
mesti sbb tak tahan kene hentam...
or dh terkantoi..
so yang lmbt bc blog tuh tak sempat lah nak cek die ade copy tak entry korang..hikss~
(seb baek aku bertindak cepat)

tapi nasiblah wahai Cik VDA..
gambar anda telah TERMASOK dalam blog saya..
saya mintak maaf lah ye sbb PLAGIAT awak punya entry yang awak PLAGIAT dari SAYA..
maaf lah ye...
TERcepat pulak saya bertindak balas..
ngeh3~
(sebenarnye tenet lembap...tp sbb awak sy tunggu smpai pagi nak publish pasal awak tau..baek tak sy?)

ingtkan ade permohonan maaf dr awak..
instead u go and private ur blog..
nampak sangat anda bersalah..
adoiyaiiii...
kalo rs tak bersalah baek act mcm tak bersalah..
bukannya lari dan sembunyik macam org bersalah..

saya mintak maaflah ye kalo sbb gmbr awak terpampang dalam blog saya,
awak jadi malu...
maaflah sgt ye...
tapi dh nasib awak..
nak buat cmne...~

takpelah..
sekadar satu entry tuh (kot)..
saya maafkan..
tapi kalau btol awak nak blogging...
btol2 nak blogging pasal hidup awak tuh..
blog kan ajer lah ape awak buat seharian..
tak payah nak carik cter blogger laen yg awak rs interesting nak COPY..
dah nama pun nak blog pasal hidup awak,
tak payahlah awak pasang niat nak sumer org bc blog awak tuh..
kalo org suke,
dia baca..
tak payah nak carik publisiti murah mcm nh ok?
hidup awak, org nak kata ape..awak kesah ape kan?
skrg awak yg susah kene hentam bertubi2 smpai awak pun pegi privatekan "BLOG AWAK" tuh..

cuma jgnlah COPY kisah hidup orang laen..
dorang blogging sbb ini tempat yg mereka boleh rujuk balik suatu hari nanti..
ble ade org COPY,
kenangan tuh jadi tak semanis yg disangka..

perghhhh...
awak tgk awak tgk..
pagi2 saya dah bebel dalam blog bg nasihat kat awak..
jarang sy bangun pagi2 mcm nh..

ermmm...
to other bloggers,
die dah private blog die..
so tak dapat lah nak cek..
but since i've PrtScreen the contents,
tgk kat entry tuh jer lah ye :)

p/s: sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua...KARMA bebeh~


8 comments:

Aiza Aidid said...

but kte da tgk da ain blog die 2..
mmg plagiat la..

aik.. da private da ek blog die?
br nk tgk2 kot2 ade entri kte die copy.. wakaka

Hariq-Sha said...

huhuhuh..tuhlah kan...pelik2 jer manusia skrg nh...

cepat jer die privatekan...ekekekekek...awal2 pagi lagi...hiksss

me said...

sory to all..:(
sory to u too...:(
tak sangka nak jadi macam nih..huhuuh

Farhah Zaidah said...

salam ziarah n salam kenal ye...frhah pun ada gak tgk blog dia msa yna wat entry tntng entry dia kna plagiat 2..then frhah bca gak entry vda 2 yg len trmsuk la entry cik shaqeerah..ptut la rsa cam plik je..gaya penulisan entry2 len2..

miezi said...

salam..
blog saya pun kena juga. ada simpan tak apa yang dia plagiatkan?

anyway, saya ada jumpa friendster dia. kalau-kalau lah awak nak berkenalan dengan dia :)

Hariq-Sha said...

me: awak ke tuh Cik Vda? kalau btol awak...maaf diterima..cuma jgnlah buat mcm nh lagi...kesian kat bloggers laen..and eventhough awak dh privatekan blog awak tuh, jgn pulak still cont plagiarism..tp cara paling baek sy rasa awak bukak balik blog awak and mintak maaf secara terbuka kat bloggers n readers awak..peace ok? :)

farhah: errmmm...tuhlah...laen sgt...nampak pulak die plagiat org punye..tak baek kan? huhu..

miezi: blog awak pun kene jgak? dgn org yg sama ke? sy dh simpan dh...takpe..sy malas nak cont pasal plagiat nh ke fs pulak..

AiMiE HaRmELiA said...

tak faham nape org ske copy n paste blog org lain..xde originality langsung

Hariq-Sha said...

aimie : bak kata blogger Chika; kte manusia biasa susah nak faham manusia berfikiran macam tuh.. T__T