Wednesday, November 11, 2009

Air Asia Promo buat aku GILA~!

apsal murah sgt nh apsal?????
terlalu murah smpaikan pagi td lepas aku abes belek notes untuk kesekian kali ke lapanplohlapan,
terus aku g online E-Pelajar UKM..
nak tgk kalendar akademik semester depan...
hehehehhehehehe..

baru nak exam last paper pagi td,
dh cek cuti semester untuk sem depan..
wakakakakakaakka..

ari nh,
11/11/2009 smpai 15/11/2009..
Air Asia buat promotion free seats to 70 destinations..
perghhhhhhhhhhhhh!!
FREE SEATS tuhhhhhhhhhh~
maksudnya dicnh,
idolah kamu tak membayar apa2 untuk ticketing..
tapi untuk ticket kamu takyah bayar..
bayar untuk tax sahaja..
tuh pon kalo ko ade luggage nak masok lam cargo,
tambah lagi ikut size luggage..
or nak tambhkan makanan ke..
tapi kalo sumer tuh takde..
ko byr rega tax airport jer lah..

aku pon godek2 dgn penuh sabar tau website AirAsia..
disebabkan ari nh 1st day promo,
kompom ramai gler online kat website tuh..
super lembap okkkkkk!!!
smpaikan kene refresh berkali2...
seb baek pihak AirAsia dh buat announcement ckp server slow..
kalo tak mau aku call Tony Fernandez..
ekekekekekkekke.

pas dah nengok kalendar akademik..
aku dgn beraninya terus purchase tiket to and fro untuk cuti 9weeks tahun depan..
RM35!!!!!!!
murah tak murah?
KL-KCH on May 10th adalah RM16(Tax : RM6..Luggage:RM10)
KCH-KL on July 3rd adalah RM19 (Tax: RM9...Luggage: RM10)
serius aku berani mati amik tarikh tuh..
yelah..
kalo burn pon rm35 jer kot..
takdelah nanges2 kan..at least kalo tak burn aku yg untung..

oh,
untuk budak FSKB...
semester 2 nanti untuk sesi 2009/2010..
cuti semester pas final adalah 1 Mei 2010 smpai 4 Julai 2010..
hehehehhehhehe =P

silap btol...kalo kalander akademik untuk 2010/2011 1sr sem dh kuar..
dengan tiket2 raya aku bli skali tadi..
heh...takde rejeki btol!

oh,
aku ade Latihan Industri untuk 6weeks masa cuti 9weeks tuh..
persoalan skrg aku dpt ke tempat aku mohon tuh ye?
sbb kalo dpt kat Miri tuh,
boleh aku bli skali tket KCH-MIRI..
huhuhhuhuh..
kan dh jimat?

seb baek aku tak amik mudah kemudahan internet banking n online ticketing nh..
dulu gler malas nak amik port..
sumer nak Ayah ngan Mama buatkan..belikan..
skrg senang2 boleh setel sendiri..

lepas nh boleh rancang cuti2 dgn bahagia n senangnye..wakakaka..
AirAsia..
slalu2 lah buat promotion ye~~
nanti I promote u plak...
ceyhhhhhhh!
perasan ko nh Ain!!

weyh,
btol lah...
untuk student macam aku yg pergi baliknye mmg asik guna plane jer,
jadi pandai tau pasal sumer nh..
kalo nak tye pape pasal bas nak ke airport ke..
cmne nak online ticketing ke..
cmne nak online banking ke..
tyelah..
kalo mampu aku tolong :)
nhlah aku buat nak survive kat cnh..~
drpd aku matrik kat Kuala Pilah lagi aku dh blaja travel alone..
mane pernah aku kawtim ngan sape2 nak balik skali ke..
sentiasa balik sorang2 tau...
huhuhuhhuhu..
sbb timing aku mesti tak sm..
huhhuhuhu..

tapi nak tau tak..
sumer mende aku senang blaja..
naek LRT, naek Monorail, naek KTM, naek PLANE..
sumer aku hebat...
siap boleh hafal laluan tren2 berkenaan tau..
cab takyah ckp lah..
sbb taknak tipu,
aku ingt jalan tau..
tapi kalo ko suh aku nek BAS..
aku FAIL!!!
hohohohohohohoho
sangat2 FAIL..
hampeh btol...
the only bas aku terer..
shuttle to and fro KL Sentral ngan LCCT or KLIA..
kalo de duti extra..aku rela naek KLIA Express...~
tuh kalo ke KLIA lah kan..

bebel panjang pulak aku..
bla sebut pasal tiket murah nh..
ko takyah lah..
aku kompom menggelupur carik tenet dan2 tuh jgak...
sekarang ade broadband..
wifi KTSN pon ade..
senang jer..
dulu kene pakai cdt card jer kan nak bli tiket..
ble ade online payment debit nh..
senang...seb baek ade acc bank CIMB..senang keje aku..
click2...sumer mende kat hujung jari2 aku yg mulus nh..
pastuh tunggu nak fly jer pulak..
heaven sungguh teknologi skrg~
ekekekekkekekeke

klah2..
free2 aku buat promo untuk Air Asia pulak..
bukan ape..
aku excited kalo bab2 flight tickets nh..
dh mcm naek bas balik kg jer..
tuh jer lah aku mampu...
nak nek tongkang alamatnye tahun depan pon aku tak smpai kuching...
nak berenang merentasi laut..
kompom2 aku jd kawan dugong T_____T terdampar kat pantai mane2 dah..
shipping kontena?
ko ingt aku besar cam gajah sangat ke sampai kene shipping2~ (oooittt!)
so plane lah my only way nak balik rumah..

:)

klah...aku dh abes exam dh nh, pagi td..suke aku nengok soklan td..besh! ^_^
ari nh ari membaca novel twilight..
1 sampai 4..
byk tuh..
esok2 hari kuar marathon movies..
3 movies per day smpai lebam..
ade 2 hari...
adekah aku akan habeskan 6 movies?
byk duit ko Ain?!!
hehheheheheheh :P
jomlah join aku?
kalo taknak, aku nengok sorang...
ade aku kesah?
takk ponnn~
mcam tak biasa...~
=P


p/s: selamat bercuti yg dh abes exam!!! and Kuching..i'll get my montot there ok?? muahhhh2 Kuching~~ meeeoooowwwwwwwwwwww~

p/s p/s: takde kesempatan aku nak p bercuti2 Malaysia tahun depan. Latihan Industri pulak.takpe...Air Asia, tahun depan buat Promo lagik untuk 2011 pulak ye? :)

2 comments:

cik EPAL said...

ramai betul yang promote air asia...hehehe...

klik nuffnang ;)

Hariq-Sha said...

cik epal : tuhlah...saya secara tak rasmi menjadi kaunter pertanyaan online booking AirAsia dh...hua hua hua hua....eyh..nak click nuffnang u, tak kuar pon T_____T