Friday, November 6, 2009

Aik....aku pon kene plagiat??! wahhhh~


perghhhhhhhhh~
im sure im sure hits blog kaki plagiat tuh mesti naek ini malam~
siot jer~
Cik Alamfana (aku panggil die Kak Fana) terlebih dulu dh buat entry pasal die..
sbb kami kene plagiat ngan org yg sama T___T

cter lebih kurang cam Kak Fana..
time blogwalking td,
bclah entry YnaaOhYnaa pasal entry latest die yg kene plagiat tuh kan.
so aku pon melawat lah blog kaki plagiat tersebut.

wallahhhhhhhhhhh~
juling mata aku bc blog die.
sangat tak senonoh tulisannye.
huhuhhuuhu.
so lepas bc entry Ynaa yang kene plagiat,
aku pon tutup blog cik plagiat tuh.
sakit mata woooo~

then aku buat biase jer maen game kat FB layan chatting..
pastuh td malam Kak Fana ym aku..
die cakap entry aku kene plagiat..
WTH???~~
pastuh Kak Fana bg url blog tuh..
pergghhhhhhhh~
aku kenal sgt url tuh..
blog yg plagiat entry Ynaa..
cepat2 aku g blog tuh..
scroll2 ke bawah..
rupenye entry aku dh dulu kene plagiat sebelom Ynaa~!!
Kak Fana lagi lah...lagi awal dr aku kot...
siot jer minah tuh~
geram nh geram~

meh tgk meh die plagiat meh...





 

 
 huhuhuhuuh....baek punye ye?? huhuhuhu

 

 

(blog die kaler pink..tpi tenet aku lembap..jd putih jer background..tak koser nak nunggu)
tgklah entry nh..
blogger nh die pergi copy ramai blogger laen nye entry jgak...
contohnya Ynaa n Kak Fana..
kalo btol la die nak bg cdt kat aku untuk entry tuh,
takkan die tukar2 isi kot?
tajuk pon sm jer...
nak tau bc lah entry aku...
aku post bulan 10 kot...die plak bulan 11...
huhuhuhu...

aku pon tak tau nape lah ade org nak buat plagiat nh..
adakah tuh cara paling senang nak naekkan hits blog?
ermmmm...
kang beramai2 flag blog die baru tau..

tapi aku pelik...
blog aku yg takde ape nh pon nak jgak die copy..
YnaaOhYnaa tuh laen lah..
pemes lah jgak...ramai followes..silent readers..
berbaloi kot die p copy kalo nak sgt readers Ynaa mengamok n naekkan hits blog die..
hmmmmmm~

manusia..
susah nak paham org mcm nh..
hmmmmm...
kalau lah awak baca blog saya nh Cik VDA,
awak takde rasa bersalah ke?
dhlah siap anggap mcm entry sendiri ble org komen dengan sukenye mereply..
heh T________T

masalahnye..
die tyg byk gambar die..
gmbr bf die..
family die...
ke sumer tuh pon gmbr plagiat?
wallahualam...

aku bukan nak kecoh sgt pon entry kene copy nh..
setakat dr aku yg takde pape nh...
ape sgtlah kan..
kalau die mintak izin pon,
aku bg kot..
janji die tak ubah jer..
sbb yg berdialog tuh mama aku..
bukannye aku or apetah lagi dia!!
ingt aku petik2 suke suki ke dr majalah Ujang ke Apo ke?
huhuhuhuhuhu...

aku rs aku kene buat balik lah disable right click nh...
dulu dh buat dh...
tapi kesian plak susah jer org nak click link nak bukak tab baru..
huhuhuhuhu..
skrg kene buat balik lah..

walaupun blog nh tak pemes,
tetap adalah blog aku and pasal my personal life..
kalo dh takde entry tuh,
ikut cam blogger laen...
senyap jer.
bukannye p copy~

nh aku letak link die..
aku bukan nak suh org hentam die...
kutuk2 die..
tapi cuba cek..
mane tau entry korang tup2 ade skali dalam tuh?
sape tau kan?
aku pon tak terpk akan ade yg nak copy aku nye entry..
huhuhuhuh...

http://qasehvda.blogspot.com/

korang jangan tau kutuk2 die..
free2 jer dapat dosa..
nasihat takpelah..
aku pon malas nak emo lebih..
setakat 1 entry aku tuh ape jer..
tak taulah kalo ade lagi ke kan entry aku kene copy...
huhuhuhuhuh..
kalo cam Chika tuh yg mostly entry kene copy...
laen cter lah kan..

Cik VDA nh tak macam CIK FARRAH (plagiat entry Chika)
yang copy entry dari satu blogger jer..
dari byk blogger jgak..
huhuhuh..
takyah lah blogging kalo takde ape nak diblogging..
tulis diari or journal kan lebih molek..

klah..
serious aku rs macam berleluasa sgt dah masalah plagiarism nh lately..
mcm cendawan tumbuh lepas hujan bak kata pepatah...
heh!

thanks byak2 pada Kak Fana and Shazwani yg inform aku..
wani inform aku dalam komen entry aku yg kene plagiat tuh..
serius,
dorang yg buat plagiarism nh mcm xerox...
mesin potostat~
huhuhuhu..

p/s: baru satu entry kene copy, aku rs mcm blogging life apetah lagi kisah hidup aku mcm kene "rogol" dah..hmmmmmm~ kalau Cik VDA baca nh, kalo ade rasa bersalah tuh, say sorry lah dekat sumer blogger yang awak amik entry dorang..

3 comments:

alamfanacinta said...

agaknye kan, kalau disable right klik dah xleh copy, kot2 die taip plak kotttt entry yg die nak tiru...hahahaha...~

a d r e y n i e e l i s y a said...

yunk.. x sangka ek.. wah!! risiko berblog kan... haih... u taw, 1st i blogging neyh, i folo bdak tuh.. giler ahhh... i link entri u neyh dlm entri i.. nak wat iktibar sket.. cewah!!

Hariq-Sha said...

kak fana : kalo disable right click semata2 still dapat copy coz still dpt highlight text...kirenye lepas highlight still boleh tekan CTRL+C..so tak jalan lah cara tuh...ain disable terus highlight of contents...so si plagiat takleyh nak copy unless nak sngt print screen nak buat entry...wakakka..disble highlight nh still boleh right click so nak bukak link kat tab laen senang..cuma tak dpt nak copy certain texts laaaa...ngeh3..

adreynieelisya: tuhlah...i pon tak sangka tau blog mcm i nh pon ade jgak org nak copy entry nye..pelik..so be extra careful lah ye with ur blog :)sure2...boleh jer link :)