Friday, November 19, 2010

Harry Potter 7: Review

Don't worry, takkan jadi spoiler. Cuma nak bagitau secara ringkas lah pasal cerita nih. Maksud aku, a bit about the story and also apa aku rasa pasal sequel kali nih :)

1. Aku rasa sequel kali nih entertaining lah. Director bermain dengan macam-macam emotions. Kiranya masa kau tengok tuh, kejap kau rasa kelakar and nak gelak sangat-sangat, then tiba-tiba ada scene sedih. Tiba-tiba mengejut-ngejut. Which is for me, sangat bagus lah. takdalah rasa boring sangat. Aku rasa sequel paling aku tak suka adalah Harry Potter 3: Prisoner of Azkaban. Buku dia best sangat, tapi movie hampeh sikit.

2. Satu kelemahan dia, Part 1 nih slow sikit. Maybe baru beginning kan, so macam slow sikit, belom nak sampai lagi kemuncak cerita katakan. But then, not too slow lah. Ok lagi for me.

3. Banyak adegan wand fighting. Eheh. Maksud aku, banyak scene lawan-lawan lah.

4. Aku rasa memang patut pun cerita nih PG 13 lah. Sebab ada certain scenes tuh macam terlampau kejam and terlampau tak elok untuk budak-budak skolah rendah. Hehehehehhe.

5. Aku suka sangat lakonan dorang bertiga kali nih. super like!! Sangat kelakar, penuh emotions. Hehehehe.

6. Ermmmm, aku rasa Daniel Radcliffe nih makin besar makin dewasa makin felik muka dia. Masa first 2 movies, sangat comel adorable macam nak gigit-gigit jer. Ingatkan dah umur sekarang nih akan jadi handsome, tapi, pelik lah pulak. Hehehehehhehehe. Oooopppss!






Those are the scenes yang terdapat dalam Part 1 of Harry Potter 7 nih. Tak ikut urutan. Scene last sekali atas nih sangat kelakar ok. Gila bergegar satu hall gelak. Mana yang baca buku tuh tau ler. Hiksssss.

Aku rasa setakat nih review aku. Aku taknak cerita lebih-lebih sebab aku tau mesti ada yang fanatic HP nih kecewa abis kalau dapat tau jalan cerita dia before tengok cerita. Hehehehhe. Aku lah contoh fanatic HP nih :P

Mana yang plan nak tengok minggu depan, haaaaa, gunalah weekend nih brush balik memory pasal buku ke-7 tuh. Hehehehehhe. Tapi, aku tak prefer baca balik buku before tengok movie dia walaupun aku nak sangat baca buku ke-7 before nih. Sebab, kan buku lebih detail. Nanti expectation kau terlalu tinggi. Tak sampai expectations, kau kecewa nak mampss~ Macam tuh perasaan aku masa tengok HP 3. Baca buku before nengok movie. Hampeh jer aku rasa masa nengok movie tuh. Huk3.

Kesimpulannya, silalah tengok movie nih ok! Aku sanggup disuruh nengok berkali-kali. Hehehehehehe. Oh, tadi masa aku collect reserved tiket aku, takda langsung queue dekat GSC Times Square tuh, be it kat aras 1 or aras 3. Ceyhhh! Ye ye jer aku book 2 days before :P tapi kan, bila masok dalam hall, hall besar lak tuh, dari row depan sekali sampai belakang sekali penuh. Kiri kanan penuh takda kosong. Padahal aku duduk seharian dekat Starbucks 3rd floor tuh, takda pun aku nampak queue panjang. Al-felik di ctuh >.<" maybe weekdays kot. hmmmmm.

Eh, klah. Pergi tengok ok!!! Sangat rugi kalau tak tengok ^^

p/s: Tak sabar tunggu 25/11 untuk Rapunzel: The Tangled Tale. Hikkks!

4 comments:

Aiza Aidid said...

kte pon rase daniel radcliffe ni dah tak cute..hahaha. tp best kn cite hp7, kte tgk smlm..hihi

Anonymous said...

dah layan mlm tdi HP 7 nih...sungguh tak menepati jiwa sy...siap tido lgi...teramat lembab.... :(

Hariq-Sha said...

put: best kan! tak sabar tunggu 2nd..hikss

anonymous: ohhh..ok

Hariq-Sha said...

put: best kan! tak sabar tunggu 2nd..hikss

anonymous: ohhh..ok